zondag 15 september 2013

Caudalie | Lait Démaquillant Douceur

De laatste tijd ben ik steeds meer into Caudalie. Het mag dan wel de uitstraling van een luxemerk hebben, al bij al is het nog redelijk betaalbaar. En redelijk fijn! Dat vooral :) Eerder deze week had ik het al over een fijne oog make-up remover -van Ici Paris XL-, maar vandaag toon ik jullie een reinigingsmelk voor het gelaat.


 

Caudalie over deze milde reiningsmelk:
“Deze fluweelzachte melk reinigt en ontschminkt het gezicht en de ogen af, ook voor de meest gevoelige huidtypen. Verrijkt met voedende en verzachtende bestanddelen, houdt de huid zuiver, zacht en comfortabel. Formule met hoge tolerantie, getest onder dermatologische en oogheelkundige controle. Niet comedogeen."
 
De verpakking van deze milde reiniginsmelk is erg simpel. Caudalie verkiest deze keer comfort boven looks. We hebben hier namelijk te maken met een ordinaire plastieken fles. Een zeer gebruiksvriendelijke plastiekenfles welliswaar. Het pompje is namelijk makkelijk te bedienen en eveneens makkelijk te blokkeren -zodat er tijdens het reizen bijvoorbeeld geen product uit te fles spuit.
 

De melk op zich is dan weer op en top Caudalie: een rijk en romig product met een typisch 'spa'-geur. Het valt een beetje moeilijk te omschrijven, maar de geur is dus zeker aangenaam. Toch is hij niet overheersend, daar houd ik niet zo van bij dergelijke verzorgingsproducten.
 
Ik breng deze melk aan met een wattenschijfje en verwijder hem nadien met mijn favoriete tonic.
En het resultaat? Wel ik was aangenaam verrast! Zowel mijn oogmake-up als mijn gezichts make-up verdwijnen als of het niets is! Voor wie 's avonds dus niet veel zin heeft om nog een grote inspanning te leveren, is deze ideaal!
Toch heb ik nog een opmerking over deze milde reiniger van Caudalie. Het gaat dan eerder om een persoonlijke voorkeur en niet zozeer om echt 'probleem', maar deze reinigingsmelk laat een soort 'vet' laagje achter op m'n huid. Zelfs nadat ik alles met een tonic verwijderde, blijf ik dit gevoel hebben.
Om die reden denk ik dan ook dat ik deze beter in de winter, wanneer het echt koud is, kan gebruiken. Op die momenten weet mijn huid dat vast te appreciëren.
 

Ook een handig om te weten, is dat deze reinigingsmelk geen parabenen, phénoxéthanol, phtalates, minerale olien en SLS bevat en dat ze niet op dieren getest werd.
 
Gebruik jij wel eens een reinigingsmelk?
 
Caudalie Lait Démaquillant Douceur 200ml €16

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Ik vind het leuk wanneer je een reactie plaatst!
Liefs, Sofie