donderdag 8 augustus 2013

Wellness Academie | The Basics

Enige tijd geleden vond ik een uitnodiging van Wellness Academie in mijn mailbox. Of ik graag een basiscursus visagie wilde volgen. Ik moest het allemaal een aantal keer lezen eer ik goed besefte wat voor een mooi aanbod er mij gedaan werd, maar eens het allemaal doorgedrongen was, antwoordde ik volmondig 'Ja!'. Dat is meteen ook de reden waarom ik afgelopen zondag naar Hasselt afzakte. Ik moest er wel wat voor over hebben: een autorit van anderhalf uur is niet meteen niets voor een cursus. Maar ik was geïnteresseerd, gemotiveerd en laaiend enthousiast, dus ik offerde me graag op :) 


Naast enthousiast, was ik ook best wel zenuwachtig. Ik kan mezelf wel -min of meer- presentabel opmaken en af en toe neem ik la madre onder handen, maar da's nog iets anders dan een wildvreemde te bekladden te maquilleren.
Eens ter plekke voelde ik me gelukkig wel op m'n gemak. Al snel leerde ik Nyria kennen en ook Stamatia was van de partij. Eens de cursus echt begonnen was, was het natuurlijk een gezellige onderonsje met de twaalf andere cursisten, of wat had je gedacht?! Stop een dozijn hippe dames in één kamertje met kilo's cosmetica, en het loopt wel goed af :)
 Bon, ik dwaal af als een stuk drijfhoud op de Stille Oceaan.
 


Onze docente doorheen de reeks van drie lessen, is Katrien Vandormael a.k.a Dior Make-Up talent 2012. Naast docente bij Wellness Acamedy werkt zij ook bij Ici Paris XL Hasselt en runt ze haar eigen instituut. Toen Katrien ook begon te vertellen over haar opleiding bij YSL en konsoorten, was ik toch wel een heel klein beetje serieus onder de indruk.
Wat is er nog erger is om als beautyblogger een flater te slaan in een les visagie? Een flater slaan in een les visagie in het bijzijn van een ervaren dame als deze!  Op het menu:
Technieken voor het demaquilleren, voor het gebruikt van concealer en drie mogelijke manieren om foundation aan te brengen. De basics zeg maar.
 

Demaquilleren is iets wat ik bij mezelf wel elke avond doe, maar liever snel en vluchtig dan uitgebreid en goed.
Ondertussen kan je make-up er afhalen als een pro -neem dat maar met een korreltje zout- terwijl je een dutje doet.
 

Concealer een product dat ik eigenlijk haast niet gebruik. Af en toe een stipje hier en daar in de war zone, maar verder besteed ik er geen aandacht aan. Op deze eerste cursusdag maakte ik kennis met het concealer palette van Make-up Studio. Dit bevat drie huidkleurige tinten, een donkere tinten, een roze en een groene concealer. Uiteraard heb ik wel al een dergelijke palette -klik!- maar toch ging er een nieuwe wereld open. Dit palletje zou iedereen zich moeten aanschaffen!
Termen als 'egaliseren', 'highlighten' en 'camfouleren' waarden de sleutelwoorden op vlak van concealen. Zo had ik de eer om Nyria te voorzien van een groen tintje om zo haar rode wangetjes de verdoezelen :)
 

Vervolgens oefenden we ook enkele technieken om foundation aan te brengen en te fixeren. Je kent ze wel: met een kwast, met een sponsje en met de handen. Zelf gebruik ik liefste een stipling brush, maar dit keer was het met de foundation kwast te doen. De reden hiervoor is dat deze erg dekkende techniek wel eens van pas kan komen wanneer je een 'echte' opdracht hebt voor een betalende klant. Niet mijn ding, maar wel handig om te kunnen.
 

Tot slot krijgen we ook nog tips en info rond de aankoop van kwasten. Hoewel ik niet zo'n kwasten-meisje ben -als het moet kan ik gerust een ooglook maken met één kwast- zie ik wel steeds meer het belang van de verschillende kwasten in.
 

Moet het nog gezegd dat dit een erg interessante dag was?!
 

Ik kijk al uit naar de volgende les!
 

Heb jij wel eens een dergelijke cursus gevolgd?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Ik vind het leuk wanneer je een reactie plaatst!
Liefs, Sofie