zondag 18 augustus 2013

Wellness Academie | Day x Night

Vorige zondag was het zover: part two of de lessenreeks visagie bij Wellness Academie. Nadat we vorige keer leerden hoe we een gelaat konden reinigen en egaal opmaken, waren nu de ogen aan de beurt. Op het programma stond dagmake-up en avondmake-up, dit keer draaide het om de ogen. Ik vertelde vorige keer al hoe 'makkelijk' ik mezelf kon opmaken, maar hoe eng ik het vond om een ander op te maken. Ik kan je alvast vertellen dat ik het dit keer nog enger vond! 

Deze tweede les begon met een herhaling van vorige week: het reinigen, corrigeren en egaal opmaken van het gelaat. Vervolgens starten we met een kleine theoretische intro aangaande de dagelijkse oogmake-up.
Zelf gebruik ik voor een doordeweekse dag veel neutrale tinten en op sommige dagen zelfs enkel een eyeliner en wat mascara. Ik ben het ook gewoon om 'mijn eigen ding' te  doen, dus het aangeleerd krijgen van een nieuwe techniek, vond ik best moeilijk.
Ik ging Nyria te lijf met enkele paarse tinten en merkte al snel dat haar oog, mijn oog niet was. Serieus: een ander oog opmaken is veel moeilijker dan ik had gedacht! Uiteindelijk slaagde ik er in de lichte paarse tint te laten overlopen in de donkere paarse tint. Het was verre van perfect, maar het was wel nog net draagbaar. Vond ik :p
 
Medecursisten ijverig aan het werk met dagmake-up
Deel twee van de les: avondmake-up! Het verschil zit 'm niet perse in de kleuren die je gebruikt, maar wel in hoe je de kleuren gebruikt. Bij avondmake-up werkten we gelaagd, zodat we de kleur en de intensiteit konden opbouwen.
Ik weet niet precies hoe ik het heb klaar gespeeld, maar mijn partner in crime zag er uit alsof ze net slachtoffer was van een 'blindfold make-up challenge'... inderdaad, dat ging niet zo goed :)
Het enige waarvan ik wel tevreden was, was hetgeen waarvoor ik vooraf het meest had gevreesd: de eyliner! :D
 
Les numero dos was er voor mij duidelijk eentje met vallen en opstaan. Aan het eind van de les had ik uiteraard weer veel nieuwe dingen opgestoken en vond ik het ook gewone een gezellige les :)
 
In de laatste les zal alles draaien rond bruidsmake-up en smokey eyes. Moet het nog gezegd dat ik sta te popelen van ongeduld?!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Ik vind het leuk wanneer je een reactie plaatst!
Liefs, Sofie