dinsdag 6 augustus 2013

Scents | Summer Favorites

Summer is in the air en summer ruikt heerlijk! Allé dat vind ik toch :) De reden hiervoor is het boeketje van heerlijk geurende parfums die ik jullie vandaag wens voor te stellen. Het gaat dan ook ook om vier verschillende geuren -eentje erg zoet, eentje minder zoet, eentje erg fris en eentje erg exotisch-, maar allemaal even verslavend!
 
Laten we beginnen met een gouwe ouwe: de Vanilla Body Mist van The Body Shop.
Ik kocht deze ooit in de sale en had ook nog een kortingsbon, waardoor deze letterlijk voor een paar euro's van mij was. Al had ik hem gerust aan de volle pot willen kopen ook hoor. Deze hardcore vanille geur is echt helemaal mijn ding!

Deze geur is ondertussen uitgegroeid tot een echte zomerfavoriet. Al ben ik er wel erg zuinig mee, want de geur is echt wel in your face. Een volledige review kan je hier lezen!


Het flacon oogt wel een tikje goedkoop -daar het een doorsnee plastieken spray is-, maar dat wil eveneens zeggen dat je hem zonder schroom in je handtas kan mikken en je geen zorgen hoeft te maken over het feit dat het flesje aan het eind van de dag al dan niet intact is.
 

Deze carefree flacons zien we ook terug bij de drie geuren die ongeduldig in de coulissen staan te trappelen. That's why I love summer :)
 
Nu we toch nog bij de heerlijke zoete geuren zijn, waarom dan niet meteen verder gaan met een vleugje kers? Deze Cherry Blossom Body Mist van Rituals zag je enkele weken geleden al. De volledige review kon je hier lezen, maar eigenlijk komt het hier op neer: zoete kers met een vleugje frisse musk. Inderdaad: dat is zowat alles wat ik van een zomergeurtje verwacht!
 
Figue de Vigne van Caudalie vertelt dan weer een heel ander verhaal. Het verhaal van het huwelijk tussen een zonovergoten wijngaard en een een vijgenblad, overgoten met een sausje van citrus. Ligt het aan mij of hoor ik nu een soort engelenkoor -eentje met chique Ray Ban zonnebrillen!- ode brengen aan deze geur? Hemels is de geur in elk geval! Vooral het frisse van de citrus spreekt me enorm aan. Al is een a hint of euh... vijg zo nu en dan ook wel mooi meegenomen. Een klein minpuntje: Figue de Vigne blijft niet zo lang hangen, dus af en toe eens bij sprayen is geen overbodige luxe. Maar wie haalt dit strakke flacon met ombre effect nu niet graag uit zijn tas op de meest ongepaste tijden? ;)
 
And lost but not least, mijn persoonlijke favoriet: Summer Splash by Lancaster.
Exotischer dan dit wordt het niet: oranjebloesem en musk én een speciale formule waardoor je deze eau de toilette zonder zorgen in de zon kan dragen. Bij een 'normaal' parfum, kan blootstelling aan de zon vlekken op de huid veroorzaken, maar daar steekt Lancaster -toch wel gekend om zijn expertise op vlak van zonneproducten- een stokje voor. Driewerf hoera! 


 

Wat is jouw favoriete zomergeur?
 

P.S. Ik kan niet echt verklaren waarom de engelen van dat hemelse koortje zonnebrillen dragen, maar het leek me wel een leuk detail voor diegenen met een sterke fantasie of zij die al snel een mental image van zulke dingen vormen.
 
 
The Body Shop Vanilla Body Mist € 12.95
Rituals Cherry Blossom Body Mist € 16.50
Caudalie Eau Fraîche Figue de Vigne €26.00
Lancaster Eau de toilette Summer Spash €25.euro bij Kruidvat

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Ik vind het leuk wanneer je een reactie plaatst!
Liefs, Sofie