donderdag 22 augustus 2013

NOTD | Matte & French


Op een zonnige namiddag, begin augustus, besloot ik mijn 'nail-art skills' nog eens aan te wenden. Ik had wel zin in een experimentje met mijn Matte Topcoat van OPI. Wat het precies moest worden wist ik niet precies, maar het uiteindelijke resultaat mocht er best zijn! Allé, dat vond ik toch :) Vandaag laat ik jullie in elk geval zien hoe dit huwelijk tussen een matte basis en een glitterige french tot stond kwam.


Wat heb je nodig?
GlasvijlBasecoat
Matte topcoat of matte nagellak
Beige/witte nagellak
Glitter nagellak
Striper


Stap 1: The Basics
Vijl je nagels in de gewenste vorm en gebruik eventueel een bokkenpootje om je nagelriemen terug te duwen. Indien je je nagelriemen terug duwt, zorg er dan voor dat je vooraf een nagelriemolie of andere verzorging hebt aangebracht, zodat ze soepel zijn. Maak je nagels vervolgens vetvrij door er snel over te gaan met nagellakremover.  Breng nadien je favoriete basecoat aan (ik gebruikte hier een nagelharder als basis).

Stap 2: Clean White
Lak je nagels in een basiskleur. Ik koos ervoor om met een witte tint aan de slag te gaan, maar natuurlijk kan zelf kiezen welke kleuren je gebruikt.

Stap 3: Matte!
Indien je bij stap twee reeds een matte lak gebruikt, kan je deze stap overslaan. Indien je nagellak nog niet mat is, kan je een matte topcoat gebruiken om over de basiskleur heen te lakken. Als alles goed is, heb je nu een matte manicure. 

Stap 4: Talking French
Nu neem je een striper -een heel fijn penseel dat wel eens gebruikt wordt voor nail art- en je doopt deze in een gouden lakje naar keuze. Hiermee breng je een soort van 'French Manicure' lijntje aan, maar dan in het goud in plaats van in het klassieke wit.
Je kan dit ook zonder striper doen en het kwastje van je nagellak zelf gebruiken op voorwaarde dat je erg fijn te werk gaat :)


Normaal zou ik het ook nog hebben over 'Stap 5' en zeggen 'Breng een topcoat aan om het geheel af te werken', maar deze stap slaan we nu over :) Indien je een gewone topcoat gebruikt, gaat het matte effect namelijk weg en bij een matte topcoat verdwijnt het glitter effect. Logisch, maar zeker het vermelden waard al je het mij vraagt :)

Hoe vind jij deze 'Matte x French' manicure: 'yay' or 'nay'?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Ik vind het leuk wanneer je een reactie plaatst!
Liefs, Sofie