vrijdag 16 augustus 2013

Lush | Dark Angels

Dat ik een onrustige en vette huid heb, is al lang geen geheim meer. Dat mijn holy grail ter controle van deze onrustige huid Effeclar K is, steek ik ook niet onder stoelen of banken. Dat ik er sinds kort een beschermengel bij heb, wisten je nog niet! 'Dark Angels' van Lush, is een reiniger speciaal voor de onrustige huid, gaat de strijd aan met zwarte puntjes en de vette huid. Daarnaast heeft de cleanser ook nog eens een grove structuur, waardoor hij ook de dode huidcellen verwijderd. Een ding kan ik je al zeggen: dit is alle behalve een doorsnee reiniger! 
Dark Angels ziet er uit als een dikke zwarte pasta in een potje. Ik zal je zelf nog meer vertellen: het ís een dikke zwarte pasta in een potje! Gebruiken doe je als volgt: neem een kleine hoeveelheid -ongeveer de grote van een muntstuk- product op je hand, je mengt dit met een beetje water zodat je een meer vloeibare substantie hebt en dit breng je met cirkelvormige bewegingen aan op je gelaat. Vervolgens spoel je alles gewoon af met water.
Ik kies er voor om het enkel op de kin en de neus aan te brengen, omdat ik het net iets te agressief vind voor de minder vette zones van m'n gezicht. Ik mag er op dat moment dan wel uitzien als een truckchauffeur die zich al enkele weken niet meer geschoren heeft - met een dikke zwarte stoppelbaard!- maar nadien is mijn snoetje wel heerlijk schoon en glad :)
Tot slot gebruik ik ook nog de 'Tea Tree Water' toner om mijn alles nog even op te frissen. Deze stap is uiteraard optioneel :)
 

Dark Angels is -zoals je al zag- een zwarte reiniger. De oorzaak van de donkere kleur, is de houtskool die in dit product zit. Houtskool wordt ook vaak gebruikt bij Aziatische neusstrips, omdat dit erg goed is voor het reinigen en verwijderen van zwarte puntjes.
Naast houtskool zitten er ook een aantal oliën in Dark Angel -waaronder avocado olie-, die voorkomen dat de huid echt uitdroogt en zorgt ervoor dat de huid eveneens voldoende gevoed wordt.
 
Nadat ik Dark Angels heb gebruikt, heb ik altijd het idee dat mijn huid een stuk minder vet aanvoelt. Vandaar dat ik deze cleanser ook liefst elke avond gebruik. Hij zorgt ervoor dat ik 's anderdaags een stuk minder moeite moet doen om mijn huid er goed te laten uitzien.
Uiteraard kan je ook 's ochtends je huid reinigen met Dark Angels, maar persoonlijk gun ik mijn huid liever wat rust na  gebruik.
 

De pikzwarte -maar oh zo aangename cleanser- is zo'n drie maand houdbaar. Ik vermoed dat hij dan ook echt hard wordt na zo'n periode. Ondanks de oliën die er in zitten is het al een redelijk droge substantie, dus het potje steeds goed afsluiten is absoluut een must!
 
Indien je een onzuivere of vette huid hebt, is deze reiniger zeker een aanrader! Mijn huid is ook wat gevoeliger, maar de op de vette zones kan ik Dark Angels zonder problemen verdragen. Een echte aanrader!
 
Wat is jou geheime wapen tegen een onzuivere, vette huid?
 
Lush Dark Angels €7.95

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Ik vind het leuk wanneer je een reactie plaatst!
Liefs, Sofie