woensdag 14 augustus 2013

China Glaze | Neon & On & On

Over mijn liefde voor neon nagellak heb ik het al uitgebreid gehad. Helaas ontbrak -tot voor kort- elk neon-spoor in mijn nagellak-verzameling. Gelukkig kwam daar afgelopen week verandering in, toen ik 'Neon & On & On' van China Glaze kon toevoegen aan m'n collectie. 'Neon & On & On' is een lakje uit de zomercollectie van China Glaze, 'Sunsational'. De collectie bestaat uit crèmelakjes en lakjes met een jelly finish. Deze koraal-roze neontopper behoort in theorie tot de crèmelakjes, maar in praktijk is dat weer een heel ander verhaal...
 
 
Laat ik toch eerst even benadrukken dat de kleur van dit lakje amazing is. Al heb ik zo'n vermoeden dat je daar ondertussen zelf ook al achter was. Zoals dat gaat met neon en -digitale- fotografie, ziet het er allemaal een stukje minder heftig uit op je scherm dan op mijn nagels. 'Neon & On & On' geeft nog net geen licht in het donker :)
 

Over de formule ben ik dan weer minder te spreken. En ja, ik was gewaarschuwd: een lezeres liet me al weten dat deze lakjes van China Glaze mat opdroogden, maar ik ben een koppige steenezel, dus ik bestelde toch een lakje :)
Dit prachtige kleurtje heeft inderdaad een semi-matte finish -waar ik op zich nog mee kan leven- maar de manier waarop dit lakje lakt is echt vreselijk! Dit is zonder meer één van de meest moeilijke lakjes om mee te lakken. Niet alleen krijg ik na één laagje een erg streperig en ongelijk effect, de formule an sich is ook er stroperig. Gelukkig volstaat een tweede laagje om alles er wat netjes te laten uitzien, maar toch ben ik er niet erg over te spreken.
 

Wie het niet zo heeft met de finish, kan makkelijk een topcoat gebruiken voor een meer shiny effect of een matte topcoat voor een extreem mat effect.
Links zie je hier Neon & On & On zonder topcoat en rechts met een gewone -shiny- topcoat.
 

Mits een inspanning valt er wel te werken met deze kleur. Uiteindelijk is de prachtige neon manicure het ook wel waard, maar een betere formule is altijd welkom!


 Hoe is jouw ervaring met China Glaze?
 
China Glaze 'Sunsational' Neon & On & On €5.45

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Ik vind het leuk wanneer je een reactie plaatst!
Liefs, Sofie