maandag 29 juli 2013

Pupa | Crazy Crystals

Nail Caviar, Velvet Nails, Liquid Sand, Feather Nails... Textuur is het keyword wanneer je de nageltrends van de laatste maanden wil samenvatten. Ik hoop van harte dat je het nog niet allemaal beu bent, want het is duidelijk nog niet afgelopen. The next best thing? Cristal Nails. Of 'Crazy Crystal Nails' zoals Pupa het noemt. Het ziet er uit alsof je nagels bedolven zitten onder duizenden minuscule kristalletjes en ik vind het eigenlijk wel iets hebben. In het verleden was ik niet al te gek op die textuurdingen, omdat het zo rap van je nagels valt of het effect vervaagd en het er allemaal niet meer zo netjes uitziet -met uitzondering van de Liquid Sands. De Crazy Crystals verrasten me op een aangename manier!
 
Pupa is met de Crazy Crystals sets zeker niet aan haar proefstuk toe wanneer het op nail art aankomt. Magnetic Nail Art, Bubble Nails (ook wel gekend als Nail Caviar) en enkele andere klassiekers zagen we reeds voorbij komen bij het Italiaanse cosmetica merk. Vol vertrouwen ging ik dus aan de slag met de Crazy Cristals.
 

Het setje bestaat uit vier delen: een nagellakje, een borsteltje, 'crazy cristals' (=glitters) in dezelfde kleur als de lak en een bakje.
Het idee is dan ook heel simpel: lak je nagels en gooi er wat glitters over heen. Bon, da's misschien wat kort door de bocht, maar daar komt het wel op neer :)
 

1. Verzorg/vijl je nagels zoals je anders zou doen en breng een base coat aan om je nagels te beschermen en verkleuring te voorkomen.
 

2. Breng één laagje nagellak aan uit de Crazy Crystals set en laat deze tien minuten drogen.
 

3. Breng een tweede laagje nagellak aan en schudt de glitters er over. Hou je boven het bakje, zodat je alle glitter hierin kan opvangen. Dit doe ik het liefst nagel per nagel, zodat de lak nog goed nat is en de glitters zich zo beter kan hechten.
 

4. Na een vijftal minuten kan je met het borsteltje alle overtollige glitter weg borstelen.
 
 

Het klinkt misschien omslachtig en ik ben er van overtuigd dat je geen zin hebt in dit 'geklieder', maar de Crazy Crystals set is gebruiksvriendelijker dan je denkt. Het duurt hooguit een kwartiertje om eer de klus geklaard is en je Crazy Crystal manicure blijft zo'n vier dagen ongeschonden zitten. Truth to be told: na een tweetal dagen is het crystal effect wel vervaagd. Je houdt er wel een soort Liquid Sand effect op na, wat ik eigenlijk wel leuk vind -want volgens mij bestaat dat nog niet in het neon roze.
 

Ik zei het eerder al: dergelijke setjes konden mij in het verleden niet echt bekoren, maar dit is zeker een geslaagd experiment!
De set die ik gebruik is 'Neon Pink'. Vrees niet: de set is ook nog 11 andere kleuren verkrijgbaar, dus je hoeft niet perse van roze te houden :)
 

Hou jij van textuur op je nagels?
 

Pupa Crazy Crystals Set €17.50
o.a. verkrijgbaar via Planet Parfum

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Ik vind het leuk wanneer je een reactie plaatst!
Liefs, Sofie