zaterdag 27 juli 2013

MAC | Lip Erase

Lip erase of 'het wissen van de lippen'. Inderdaad, dat klinkt een beetje raar, maar wees gerust: het is volledig pijnloos! Al hele tijd geleden -we spreken dan echt overe jaren- kwam MAC met lip erase op de markt. Je kan het het best vergelijken met een soort foundation voor de lippen: het is een huidskleurige romige massa die je lippen voorziet van een egale basis kleur waardoor je a) nude lips kan creëren b) hevige, felle, kleurrijke lipstick nog mooier kan aanbrengen. Klinkt niet zo slecht hé?
Lip Erase komt in een klein, standaard potje, zoals we dat van MAC gewoon zijn. Wie een tinted lipbalm in zijn collectie heeft, herkent dit potje vast wel.
Het product zelf verschilt dan ook niet zo heel erg van de tinted lipbalms. Het grote verschil is natuurlijk dat lip erase geen verzorgende eigenschappen heeft en veel dekkender is dan een lipbalm. De textuur is iets meer creamy en minder gelly.
Omdat niet iedereen dezelfde huidskleur heeft en het maar al te gek zou zijn om met een te donkere of te lichte kleur aan de slag te gaan -oh dat kan zo fout zijn!- bestaat lip erase in twee tinten: 'pale' en 'dim'. Je kan één tint gebruiken, maar de echte pro's onder ons, kunnen de twee tinten volgens mij gerust mengen om de ideale tint te creëren.
Aangezien ik maar een gewone sterveling ben, hield ik het op 'pale'.
De lichte formule zorgt ervoor dat je lip erase bijna niet voelt zitten. Ik val in herhaling, maar het is echt een beetje te vergelijken met een lippenbalsem. Aanvankelijk was ik bang dat het mijn lippen erg zou uitdrogen, maar die angst leek voorbarig -oef.
Hieronder zie je lip erase in volle actie. Ik had gehoopt dat ik hem 'puur' zou kunnen dragen, maar dat is momenteel niet zo'n goed idee. Dankzij madame soleil is het contrast tussen 'pale' en mijn normaal oh zo bleke huidje net iets te groot. hastag levendlijk.
Met een nude lipgloss erbij kan het dan weer wel. Die zorgt voor iets meer leven en diepte.Naakte lippen
Lip Erase
Uiteraard kan je lip erase ook gebruiken onder een felle lipstick. Doordat je lippen nu een stuk bleker en egaler zijn, komen hevige kleuren met lip erase beter tot hun recht. 'A pop of color' wordt nu echt een 'a smack of color'.
Of je dit product echt nodig hebt in je dagelijkse routine? Misschien niet, maar wie graag experimenteerd of zich helemaal laat gaan, zal zeker blij zijn met deze aanvulling. Je zou uiteraard ook gewoon foundation kunnen aanbrengen over je lippen, maar die formule is meestal niet geschikt voor lippen, waardoor het allemaal heel snel gaat glijden. En dat smaakt ook gewoon slecht!
Voor professionele MUA is lip erase dan weer een must.
Heb jij ervaring met lip erase of met een dergelijk product?
MAC Lip Erase €17.50
Verkrijgbaar op www.maccosmetics.be of bij de MAC Pro Store

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Ik vind het leuk wanneer je een reactie plaatst!
Liefs, Sofie