zaterdag 13 juli 2013

How to | Halfmoon manicure

In m'n Instagram Diary van Juni, toonde ik hoe ik een poging had gedaan tot een 'halfmoon manicure'. Een halfmoon manicure, is een soort nail art -als je het nail art kan noemen- waarbij je met twee tinten of twee kleuren aan de slag gaat en een soort halve maan creeërt aan de onderkant van de nagel. Stiekem was ik ook wel een beetje fier op mijn ontwerp, dus toen ik de vraag kreeg of ik er een tutorial van kon maken, wou ik dat maar al te graag doen! Vandaag dus op verzoek: de halfmoon manicure!
Voor we er aan beginnen wil ik toch even duidelijk maken dat ik zeker niet wil beweren dat ik een pro ben in dit soort dingen. Ik vind het gewoon look om te experimenteren en te proberen. Soms lukt het erg goed en de andere keer... niet :)
Wat heb je nodig?
  • Glasvijl
  • Buffervijl
  • Topcoat
  • Basecoat
  • Twee tinten nagellak naar keuze
  • Nagellak remover
  • Wattenstaafjes
 
 
Stap 1: The Basics
Maak je nagels vetvrij door er snel over te gaan met nagellak remover. Vijl je nagels in de gewenste vorm en gebruik vervolgens een buffervijl om eventuele velletjes weg te vijlen en een glad oppervlak te creëren. Breng nadien je favoriete basecoat aan (ik gebruikte hier een nagelharder als basis).
 
Stap 2: Color Numéro Uno
Lak je nagels in een kleur naar keuze. Deze kleur zal het meest zichtbaar zijn in je ontwerp. Maak bij voorkeur gebruik van een creamy kleur. Laat deze drogen en breng een tweede laagje van deze kleur aan. Laat dit vervolgens opnieuw goed drogen.
 
Stap 3: Color Numéro Dos
Kies nu een tweede nagellakje. Dit kan een tint zijn in dezelfde kleur als 'Color Numéro Uno', maar je kan ook voor een bijpassende kleur kiezen of voor glitterlakje. Met deze kleur gaan we de 'halve maantjes' maken. Een echt techniet heb ik er niet voor: ik zorg dag er geen overtollige nagellak aan m'n kwastje hangt en maak met het uiteinde van het borsteltje de vorm op m'n nagel. Hou je niet en knoei er op los! Alle overtollige nagellak kan je later weer verwijderen met een wattenstaafje en remover.
 
Stap 4: The Big Clean
Is je nagellak helemaal droog? Goed, dan kan je alles 'opruimen'. Zoals ik twee regels geleden al zei: je kan alle overtollige nagellak rond de nagel en op je nagelriemen weghalen met een wattenstaafje en nagellak remover. Eens dat gedaan is, breng je een topcoat aan. Dit zorgt er voor dat het meer een geheel wordt. Tenslotte kan je een ook een nagelriemcrème gebruiken om je nagelriemen -die mogelijk erg droog geworden zijn- in te wrijven.
 
 
Nu hoor ik een aantal onder jullie al grommelen: "Dat doe je zo toch niet!?" Neen dat klopt, er is inderdaad nog een andere techniek, maar persoonlijk vind ik het niet echt makkelijker.
Het kan ook als volgt:
 
Je lakt je nagels in een kleur -dit is nu 'Color Numéro Dos', de kleur van het halve maantje. Een laagje volstaat, aangezien er nog een andere kleur overkomt. Wanneer deze kleur helemaal droog is, kan je er een 'ringetje' -dit zijn van die plastiek ringetjes die je gebruikt om gaatjes in documenten te verstevegen- opkleven. Zorg ervoor dat ongeveer de helft van het ringetje je nagel bedekt. Vervolgens neem je 'Color Numéro Uno' en lak je je nagel opnieuw, maar nu over het plastiek van het ringetje. Eens alles droog is, kan je het ringetje verwijderen en heb je een soort afdruk.
 
In theorie klinkt dit erg mooi, maar bij mij lukt het echt nooit. De reden hiervoor is dat ik gewoon geen geduld heb om de nagellak te laten drogen en dan ga knoeien met de ringetjes :D
 
Het is maar net wat jezelf fijner vind eigenlijk. De ringetjes-manier is misschien wat strakker, maar mits een beetje oefening kan 'mijn' methode ook wel mooie resultaten opleveren.
 
Hopelijk had je wat aan deze 'how to'! Indien je zelf aan de slag gaat, wens ik je alvast veel succes! Mocht je me het resultaat willen tweeten, mailen of delen op facebook, maakt me dat natuurlijk erg blij!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Ik vind het leuk wanneer je een reactie plaatst!
Liefs, Sofie