donderdag 27 juni 2013

Bourjois | Healthy Mix Foundation x foundation brush

Hoewel ik mijn make-up het liefst aanbreng met een stippling brush, wou ik de foundation kwast van make-upbestellen.nl ook wel een kans geven. Even wennen natuurlijk, aangezien zowel de techniek als het effect helemaal anders zijn. Met een stippling brush kan je de foundation deppend aanbrengen, waardoor je een subtiele dekking krijgt. Met een foundation kwast ga je echt foundation 'smeren' en kan je moeiteloos een zeer dekkend resultaat opbouwen. Benieuwd naar mijn ervaringen? Of course you are!


Het moet gezegd: ik word niet meteen happy door het zien van deze kwasten. In tegenstelling tot wat we eerder zagen bij de Real Technique kwasten, zijn deze niet voorzien van vrolijke kleurtjes. No prob, al oogt een beetje kleur is nauutrlijk altijd iet meer fancy dan zo'n 'saaie' look.
De haren van de kwast voelen aangenaam aan: ze zijn erg zacht, maar ook niet te zacht. Zelf vind ik het namelijk erg belangrijk wanneer ik een vloeibaar product wil aanbrengen, dat mijn kwast toch enige grip uitoefend op het product in kwast. Wanneer je kwast te zacht is, blijft het product vaak in de haren hangen, maar krijg je het niet aangeracht op je gelaad.
Samen met de foundation kwast, waar ik het al een hele tijd over heb, ontving ook een staal van de Bourjois Healthy Mix Foundation  in de kleur '56 light bronze.' Daar dit niet meteen mijn kleur was en ik in het verleden niet zo'n goede ervaringen had met de foundations van Bourjois, besloot ik zowel de kwast als de foundation op la mama uit te proberen.
 Het verleden leerde me dat de foundations van Bourjois niet helemaal bij mijn huidtype passen. Mijn gemengde huid is op sommige plaatsen extreem droog en deze werden benadrukt door de foundation. La mama heeft een rijpe, maar rijke huid, waardoor ik vermoedde dat deze foundation haar beter zou liggen.
De Bourjois Healthy Mix Foundation is redelijk vloeibaar, dus ik breng hem eerst op m'n hand aan. Vervolgens doop ik de foundation kwast er in die het product mooi lijkt op te nemen. Eenmaal aan de slag, kan ik de foundation moeiteloos aanbrengen op het gelaat van la mama. De kwast zorgt ervoor dat ik hem makkelijk aan aanbrengen, openwrijven en inblenden. Niets dan lof over de kwast dus!
En wat la mama van de foundation vond? Het resultaat zag er de hele dag tiptop en natuurlijk uit en van die enkele ouderdomsvlekjes was geen spoor meer te zien. Niet dat mijn mamaatje daar veel last van heeft hoor ;)
Conclussie: de combinatie van de foundation kwast van make-upbestellen.nl en de Bourjois Healthy Mix Foundation is haast een match made in haven! Wie nog op zoek is naar een budgetproof kwast / foundation kan ik deze dan ook van harte aanbevelen!

Welke kwast gebruik jij het liefst om je foundation aan te brengen?

Bourjois Make Up Healthy Mix Foundation €14.95
Foundation Make-Up Kwast €8.75

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Ik vind het leuk wanneer je een reactie plaatst!
Liefs, Sofie