vrijdag 7 juni 2013

Bourjois | Color Boost Lipstick

Daar is ze dan dames en heren: Madame Soleil! Nope, ik heb het niet over de beruchte, toekomstvoorspellende wondervrouw, maar simpelweg over de zon. Tijd dus om al die magnifieke zomerse make-upjes van onder het stof te halen, want nu komen ze pas echt tot hun recht. Toen ik tijdens een zonovergoten middagje even ging wandelen tijdens mijn pauze, stoote ik dan ook op een product wat me onmiddellijk opviel door zijn kleur. Ook wel een beetje door de vorm en dergelijke, want hier is duidelijk sprake van een dupe-alert! Ik hoef je er vast niet op te wijzen, maar deze 'Color Boost' lipsticks van Bourjois hebben toch iets weg van de Chubby Sticks van Clinique.
Deze laatste bemerking vereist geen enkele verduidelijking. Dat is zo klaar als een klontje. Zelf een blinde of slechtziende heeft dit in de gaten.
Maar langs de andere kant is het best leuk dat er eindelijk een budgetvariant van de legendarische dikke potloden -hashtag letterlijke vertalingen- op de markt is. Langs de andere kant: het verschil in prijs bedraagt 'slechts' vijf euro. Kies je dan niet beter voor de real deal?
 
Als je op zoek bent naar verzorging, is het antwoord op die vraag in elk geval 'ja'. Waar de Chubby Sticks beloven te hydrateren, gaat het bij de Color Boost lipsticks eerder om een mooi kleur, met een glossy finish en een (beloofde) hoge houdbaarheid. Al zit er ook wel SPF in deze lipstick. Wat ik op zich wel goed vind trouwens.
Maar nu genoeg over de Chubby Sticks! Voor iemand die beweert er verder geen woorden aan vuil te maken, heb ik er wel aardig wat over te zeggen. En eigenlijk heb ik helemaal geen recht van spreken, want ik ben helaas geen eigenaar van het eerder genoemde cultproduct.
 
De verpakking van de Color Boost lipstick ziet er, ondanks alles, best schattig uit. Het hele product is verpakt in de kleur die je op je lippen mag verwachten. Niet erg stijlvol, chique of whatever, maar wel lekker praktisch.
 
 
De schattige lipsticks zijn verkrijgbaar in vier tinten. Ik koos voor 'Peach on the beach' omdat die er lekker vrolijk uitzag, maar ook omdat de naam me zo zomers in de oren klonk.
Een snelle swatch op de hand doet de lipstickgek in mij dansen van plezier. Maar dat plezier is slechts van korte duur. Wanneer ik Peach on the peach op m'n lippen aanbreng, is er niets meer te zien van de felle perziktint die me eerder bloofd werd. Helaas ziet het er eerder uit als een frisse koraaltint en laat dat nu net het laatste zijn wat ik op m'n lippen wil. Koraal en ik, dat matched gewoon niet.
 
De textuur van de Color Boost lipstick is dan weer wel iets waar ik van hou. Hij is romig -maar niet te!- glossy en transparant, maar toch voldoende gepigmenteerd. Bovendien blijft hij ook nog eens goed zitten. Duimpjes omhoog dus!
Zou ik de Color Boosts aanraden? Zeker! Maar ik vermijd deze specifieke kleur toch liever.
Bourjois Color Boost Lipstick "Peach On The Beach" €12.55

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Ik vind het leuk wanneer je een reactie plaatst!
Liefs, Sofie