zondag 26 mei 2013

Taft | Instant Volume Powder

'Volume Powder'. Het zo'n product dat langzaam maar zeker de markt veroverd. Osis -by Swarzkopf- heeft al enkele jaren het 'Dust It' poeder op de markt en ook Tigi bracht eerder al het 'Sugar Dust' op de markt. Nu begon ik zelf ook wel nieuwsgierig te worden naar dergelijke poeders, dus ik besloot er eentje uit te proberen. Bovengenoemde varianten zijn helaas niet zo eenvoudig te verkrijgen in mijn omgeving. Daar ik heel ongeduldig ben en geen zin had om op een bestelling van een webshop of iets dergelijks te wachten, toon ik jullie een budgetvariant die ik bij Kruidvat vond. 


Volume poeder is poeder dat je in je haar aanbrengt om zo volume te creëren. Hoewel de kans groot is dat je daar zelf reeds achterkwam, wou ik het toch nog even vermelden :)
Het poeder zorgt ervoor dat je meer textuur in je haar krijgt, waardoor het makkelijker volumineus wordt en blijft. 

Dit 'Instant Volume Powder' van Taft -ook 'by Swarzkopf- is letterlijk het eerste volume poeder dat ik in de rekken van Kruidvat vond. De groene verpakking van de hele Taft-lijn, spreekt me eerlijk gezegd niet aan, dus ik twijfelde wel even. De kleur deed me eerder denken aan producten die ik zou gebruiken om planten te verzorgen, maar goed...

De tekst op de verpakking legt nog eens uit was volume poeder is -indien je mijn professionele uitleg van daarnet nog niet goed zou begrepen hebben ;)

Vervolgens staat er ook een soort van gebruiksaanwijzing op. Er wordt aangeraden het poeder met de hand aan te brengen, maar ik voor optie B en schud het poeder rechtstreeks in m'n haar. Ik kies ervoor om een scheiding te maken van bovenaan mijn kruin, richting oor en daar het poeder aan te brengen. Dit kan je op verschillende hoogtes herhalen, zodat je op verschillende plaatsten. Vervolgens 'masseer' je dit even met je vingers. Je zal meteen voelen dat je haar -op de plaatsten waar je het poeder aanbracht- iets stugger is. Geen paniek: dat hoort zo!

Een kleine illustratie van hoe het er precies uitziet:

Zoals je ziet is er wel sprake van meer volume. Het ziet er ook een stuk 'warriger' uit, maar daar heb ik persoonlijk geen probleem mee. In eerste instantie was ik dan ook wel tevreden met het resultaat. Helaas zakt het volume er snel terug uit. De stugheid blijft immers, waardoor je met de hulp van je vingers in no-time opnieuw het volume van eerst had. Als ik heel eerlijk ben, had ik een dergelijke werking wel verwacht. Het was immers te mooi geweest om waar te zijn, indien het volume er uren in bleef :)

Ik ben niet helemaal ontevreden over dit Instant Volume Powder van Taft, maar ik ga in de toekomst toch op zoek naar iets anders. Je weet nooit dat ik nog iets beters vind hé ;)

Gebruik jij wel eens een volume poeder?

Taft Instant Volume Powder - tussen €5 en €10
Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Ik vind het leuk wanneer je een reactie plaatst!
Liefs, Sofie