vrijdag 10 mei 2013

Philosophy | Hope In A Jar

Het lijkt wel alsof ik opnieuw in mijn puberteit ben. Afgaande op mijn huid en haar perikelen, that is. Vet - droog - vet -droog... Make-up your mind, k?! Mijn huidige dagcrème -met matterend effect- zorgde voor ware horror taferelen, waardoor ik opzoek moest naar iets nieuws. Ik maakte enkele overwegingen, las enkele reviews -Ja, dat doe ik soms!- en kwam zo terecht bij 'Hope in a jar' van Philosphy. De naam -die ik zelf trouwens niet beter had kunnen bedenken- alleen al, zorgde voor hoge verwachtingen. Was dit nu het wondermiddel dat mij een purfect huidje zou bezorgen?


 

De verpakking is in elk geval teleurstellend. Het ziet er wel goed uit, maar de pot is gewoon van hard plastiek... Why the fudge is hij niet van glas??? Plasiek mag dan wel goedkoper zijn, maar het is minder duurzaam en ook ecologisch is het minder interessant. Een glazen pot zou je bijvoorbeeld kunnen inleveren - volgens het 'Back 2 MAC' principe-, maar deze plastieken pot is volgens mij geen lang leven beschoren.

Wat vervolgens wel opmerkelijk is, is de geur. Wie had gedacht dat 'hoop' zo naar een Middeleeuws kruidenmengsel kon ruiken?! OK, ik overdrijf misschien, want de kruidengeur is niet echt overheersend en het stoort me niet. Toch niet heel erg...
 
 
Tot zover mijn kritische blik op de zaak: het product zelf is namelijk amazing -op de 'ekie'-geur na dan! De crème heeft een romige structuur te hebben, maar smeert makkelijk uit en trekt snel in. Hij lijkt mijn huid voldoende te voeden, zonder echt een vet laagje achter te laten. Ik gebruik hem 's ochtends voor ik m'n make-up aanbrengen en 's avonds voor ik ga slapen in combinatie met Effeclar K van La Roche-Posay.
's Avonds durf ik me wel eens laten gaan en redelijke laag 'hoop' aanbrengen. Hoewel de verpakking duidelijk vermeld dat de oogcontouren best vermeden worden, smeer ik er toch vrolijk op los #rebelwithacause En ja, dat zorgt voor kleine irritaties #donttrythisathome, maar mijn de streek rond mijn ogen is wel lekker gehydrateerd. Misschien moet ik maar eens op zoek naar een oogcrème :)

'Hope in a jar' bestaat trouwens ook voor droge huidjes. Even overwoog ik nog om die variant aan te kopen, maar momenteel is deze voldoende voedend.
 
Zoals ik eerder in dit schrijfsel al melde: ik had de naam voor dit product zelf niet beter kunnen kiezen! Daaruit mag je inderdaad concluderen dat ik 'Hope in a jar' warm zou aanbevelen aan zij die de eeuwige zoektocht naar een goede dagcrème willen stopzetten.

Welke dagcrème is jouw favoriet?

Philosophy "Hope in a jar" €37.15

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Ik vind het leuk wanneer je een reactie plaatst!
Liefs, Sofie