zondag 12 mei 2013

OPI | Matte Top Coat

Dat ik een lichte nagellak-verslaving heb, was je wellicht al duidelijk. Een hip kleurtje van hier, een blingbling topcoat van daar en ik ben een happy camper beautyblogger. Ook wanneer het op 'easy nail-art' aankomt, ben ik enthousiast. Doe mij geen patronen tekenen met een dotting tool, want dat loopt fout af. Geef mij daarentegen een topcoat die de look van mijn manicure in no-time helemaal upgrade en ik ben nog eens zo enthousiast. Vandaar dat ik vol verwachting uit keek naar de komst van de Matte Top Coat van OPI.

Ik weet het wel, er zijn al langer matte topcoat's op de markt, maar mijn interesse voor het fenomeen werd pas de laatste maanden echt aangewakkerd. De grootste oorzaak daarvan is het zien van enkele leuke nagelontwerpjes op Instagram. Toen ik te horen kreeg dat OPI op deze hype (?) inspeelde, stuiterde ik door de kamer als een... euh... stuiterbal -a.k.a. botterbal.

Dit is hoe de Matte Top Coat er uitziet op een gewone zwarte cremelak. 
My Pimped Out Wonderland x Matte Top Coat
Op deze foto gebruikte ik twee laagjes Matte Top Coat. Met één laagje is het effect immers veel subtieler en dreigt er toch een soort glans door te komen. Ik vind het effect echt amazing

Maar je kan er zoveel meer mee. Een dergelijke lak is namelijk ideaal voor experimentjes met textuur. 
OPI koppelde een tutorial voor een 'Matte French Manicure' aan de promootte van Matte Top Coat. Slim gezien, aangezien je daarmee een duidelijk beeld krijgt van de mogelijkheden die hun nieuwe chou chou biedt. En het is nog mooi ook!Omdat ik zelf ook wel de creatieve tour op wou -zonder al te veel klakkeloos te kopiëren- maakte ik deze creatie:


Et volià: de zwarte basis met de Matte Top Coat, met daarbovenop een luipaardmotiefje gecreëerd met de hulp van delfde zwarte lakje en een  Konad template -ik zei het al: 'easy nail-art'. (Toevallig was mijn Konad Stamping Kit net aangekomen, dus die wou ik ook meteen eens proberen.)

Indien mijn enthousiasme nog niet helemaal van uw scherm spat, wil ik het er gerust nog eens vingerdik opleggen: ik hou van deze topcoat!


TIP! Gebruik de Matte Top Coat bij voorkeur over een gewone cremelak en niet over een lak met schimmers, glitters of andere speciale finishes. De kans is groot dat zowel het effect van de Matte Top Coat als het effect van je basislakje verloren gaan. 

Want vind jij van deze Matte Top Coat van OPI?

OPI Matte Top Coat €14.50

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Ik vind het leuk wanneer je een reactie plaatst!
Liefs, Sofie