dinsdag 14 mei 2013

MAC | Pro Palette Eye Shadow x 4

 
Al enige tijd dacht ik er over na om een palette samen te stellen bij MAC. Je weet wel: zo'n leeg palette kopen en dan opvullen met mono's. Het 'probleem' is dat die enkel via de pro store te koop zijn -die niet bepaald om de hoek is- of via de webshop. Ook al ben ik niet laaiend enthousiast over de service van de webshop -Hoe lang kan het duren om een bestelling te behandelen?!-, besloot ik toch voor die optie te kiezen. Om gedoe te vermijden wou ik alles in één keer bestellen, maar dat bleek geen sinecure. Telkens was er wel iets 'niet beschikbaar'. Tot op een zekere dag...
 
Ik koos voor een palette waar vier kleuren in passen. Er zijn ook grotere paletten waar meer kleuren in kunnen, maar da's iets voor later :)
Ik koos vier kleuren waarvan ik dacht/hoopte/vermoedde dat ik ze vaak zou gebuiken: Brule, Ricepaper, Scene en Idol Eyes.
L-R: Brule - Ricepaper - Scene - Idol Eyes
Zowel Brule als Ricepaper zijn crèmetinten, maar beiden met een andere finish. Brule heeft -in theorie- een satin finish, maar in werkelijkheid vind ik hem eerder mat. Ricepaper heeft dan weer een frost finish. De subtiele glans is hier wel te zien. Ik vind Ricepaper dan ook geweldig als goudkleurige highlighter op het wenkbrauwbot!
 
Scene is dan weer iets helemaal anders: een donker paarse/grijze tint met een matte finish. Ik vind deze ideaal om zwart kohlpotlood mee te vervagen. Daarvoor kan je natuurlijk ook een zwarte kleur gebruiken, maar dat is dan ook maar 'zwart' hé:)
 
Idol Eyes is toch wel mijn favoriet van dit kwartet. Het lichte lavendelpaars met speelse glitters is zo'n heerlijke zomerkleur! Deze gebruik ik vooral voor kleine accenten. Wanneer je hem over het gehele bewegende ooglid aanbrengt, krijg je al snel zo'n seventies vibe. Laat dat nu net iets zijn dat ik liever vermijd :)
 
Al bij al ben ik wel tevreden met mijn zelf samengesteld palette. Een groter exemplaar in de toekomst is zeker niet uitgesloten!
De prijs voor het totaal is misschien wat aan de hoge kant, maar de aankoop van het palette zelf is eenmalig. Voor 'gewone' mono oogschaduw van MAC betaal je -per stuk- al snel enkele euro's meer dan voor de refills, dus vanuit dat standpunt is het wel een tikje goedkoper.
 
Via een magnetisch systeem blijven de oogschaduws trouwens mooi in het palette zitten, maar kan je ze er later toch weer uithalen en vervangen. Mooi systeem toch?
 
Pro Palette Eye Shadow x 4 €6.50
Eye Shadow / Pro Palette Refill Pan 'Brule' 'Ricepaper' 'Scene' 'Idol Eyes' €13/stuk

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Ik vind het leuk wanneer je een reactie plaatst!
Liefs, Sofie