zaterdag 18 mei 2013

How to | Look good on a rainy day


Je kent dat wel -if not: lucky you!- zo van die dagen dat je eigenlijk liever de hele dag in bed ligt, omdat het buiten regent en koud is. Hoewel het nu eigenlijk minstens twintig graden zou moeten zijn en we volop van de lentezon zouden moeten genieten, worden we helaas nog teveel met grauwe, natte dagen geconfronteerd. Ik weet niet hoe dat bij jullie zit, maar na enige tijd zie je dat ook echt aan mij. Mijn gelaat lijkt bleker, mijn blik flauwer en uiteraard valt mijn haar ook platter. De producten die je gebruikt om je op te maken en de manieren waarop je je haar styled, kan daar heel wat aan veranderen!
 
Here's how to look good on a rainy day:
 
Gebruik warme kleuren op je ogen en je wangen
Door gebruik te maken van warme kleuren, krijgt je gelaat meteen een warme gloed. Vermijd daarom paarse, blauwe of andere koele tinten op je ogen. Wat blush en highlighter betreft, geld dezelfde tip: gebruik een rode blush met een warme ondertoon (of zelf een bronzer) en een highlighter met een gouden gloed. Highlighters die lichtroze/'zilverkeurig' zijn zorgen weer voor een bleker effect.
 
Hou je oogmake-up rustig en fris
Een frisse eenvoudige make-up look, oogt erg zomers, terwijl zwaar aangezette ogen eerder 'winters' aandoen. Vervolgens laat het je huid er ook bleker uitzien. Iets wat we net proberen te vermijden, rembember?
 
No Marilyn Monroe
Hoewel ik zelf wel fan ben van rode lipstick, vermijd ik het toch liever als het buiten grouw en grijs is. Bij de meest rode lipsticks is de blauwe ondertoon overheersend, wat opnieuw erg 'koud' aandoet. Kies liever voor een zachte, warme roze kleur.
 
Big Hair
Als het regent en ik kom buiten, zakt het volume zo uit mijn haar. Of ik nu een paraplu gebruik of niet, door de vochtige lucht valt alles zo plat als het maar zijn kan. De punten gaan ook op een vreemde manier krullen. Allemaal niet zo interessant dus! Wees Moeder Natuur en haar duistere plannen daarom te slim af en zorg vooraf voor 'big hair' volume mouse/poeder, losse krullen,... het kan allemaal! Ga er gerust een klein beetje over -een klein beetje maar hé!- want eens je buiten bent, zakt het er waarschijnlijk toch voor de helft uit.
  
When all things fail...
als geen van bovenstaande tips je helpt op een regenachtige dag, draag dan een zonnebril die groot genoeg is om je hele gezicht te bedekken en een gek hoedje om de aandacht van je slappe haar af te lijden. Doe ik ook altijd! Oké, niet echt, maar het is wel de truck van enkele celeberties!

Nicole Richie x Liv Tyler

Wat zijn jouw tips om er goed uit te zien op een rainy day?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Ik vind het leuk wanneer je een reactie plaatst!
Liefs, Sofie