maandag 20 mei 2013

Hema | Cosmetic Brush Cleaner'Make-uppen' en kliederen met make-up is één van mijn favoriete bezigheden. Het reslutaat daarvan zijn tonnen complimentjes over mijn prachtig opgemaakt gezicht -jeah right!- maar vooral hele vuile kwasten. Het schoonmaken van deze kwasten komt helaas niet op m'n mijn lijstje met favoriete taken voor, waardoor het maar al te vaak wordt uitgesteld. Een dikke 'foei!' voor le moi, maar ik weet haast zeker dat ik niet de enige ben die aan 'anti-brushcleansities' lijdt. Begrijpelijk, want het is a) een taak van lange duur b) alles behalve spannend c) gewoon niet leuk. En dan heb ik het vooral over de babyshampoo-methode. Nu is er ook zoiets als 'brush cleanser': een eenvoudig middeltje dat je kwasten schoonmaakt in no-time. Sterker nog: er bestaat ook budget brush cleanser: een eenvoudig middeltje dat je kwasten schoonmaakt in no-time en voor no-money!
Ik weet wel dat brush cleanser al jaren bestaat, maar ik vond het altijd nogal absurd om een speciaal product aan te schaffen voor dit rotklusje. Bovendien zijn die wonderoplossingen naar mijn mening- vaak niet heel goedkoop. Toen er plots een degelijk -en fancy-looking!- brushcleanser op de schappen van Hema te vinden was, besloot ik het toch eens te proberen.
De cleanser zit in een strakke, transparante, plastiek fles. Het ziet er wel leuk uit, vooral omdat je zo het roze van de vloeistof zelf ziet. En je kent me hé: als het roos, vind ik het goed :p

Het jammer aan deze verpakking is, dat het 'gat' zo groot is. Persoonlijk had ik liever een spray gehad, ipv een fles als deze. De oplossing is dan ook simpel: overgieten in een ander flesje! Byebye mooie roze kleur :( De reden waarom ik dit overgiet, zie je zo meteen.
Het product op zich is wel fijn. Het ruikt een beetje 'raar' maar niet op een storende manier. Verder doet het ook gewoon wat het moet doen: kwasten schoonmaken! De 'gebruiksaanwezing' raadt aan om het product rechtstreeks aan te brengen op de kwasten en ze vervolgens opnieuw af te wrijven met een tissue.

Omdat ik het nogal moeilijk vind om het product rechtstreeks aan te brengen op de kwasten met zo'n 'groot gat' opteer ik dus voor een spray. Op die manier kan ik de cleanser gewoon op de kwasten sprayen.
Vervolgens wrijf ik met de kwast over een tissue tot er geen viezigheid meer afkomt. Meetstal heb ik aan drie keer genoeg, wat dus redelijk snel is. Tenslotte laat ik mijn kwasten even drogen en binnen de tien minuten kan ik de meeste -afhankelijk van het soort kwast- gewoon opnieuw gebruiken.
Nu kan ik natuurlijk niet vergelijken met andere producten -aja, want die ik heb ik niet gebruik!- maar ik ben best tevreden over deze! Toch zeker voor die prijs! Sorry Johnson's Baby Care, maar voortien kies ik voor Hema!
Hoe reinig jij je kwasten?
Hema Cosmetic Brush Cleaner €4.50

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Ik vind het leuk wanneer je een reactie plaatst!
Liefs, Sofie