maandag 6 mei 2013

Catrice | BB Allround Foundation

Na mjin avontuur met de Bourjois Healthy Mix Radiance Reveal foundation -die duidelijk niet geschikt was voor mij huid- besloot ik verder op zoek te gaan naar een foundation die wel aan mijn eisen voldeed. In het verleden was ik besties met de PhotoFinish van Catrice, maar ik vond het een beetje 'flauw' om opnieuw naar hetzelfde product te grijpen. Als beautyblogger/beautylover, wil ik natuurlijk ook zoveel mogelijk dingen proberen, dus dit was een uigelezen moment om dat te doen. Ik verliet mijn confortzone niet helemaal en koos voor de 'BB Foundation' van Catrice.Ik gebruik bewust de term 'BB Foundation' -als dat al een term is tenminste- omdat er ook nergens op de verpakking 'BB Cream' te lezen staat. Toch is het overduidelijk dat het Duitse budgetmerk zich met dit product liet meeslepen door de BB Cream-hype. Op de verpakking lezen we immers zes beloftes die we ook bij de -Westerse- BB Creams terugzien.
  • Balancing
  • Correcting
  • Prottecting
  • Illuminating
  • Covering
  • Moisturizing
Zoals altijd zijn deze beloftes pretty impressive. Benieuwd in hoeverre de BB Foundation dit ook nakomt...
Wat de verpakking betreft, ben ik wel tevreden. Normaal gesproken prefereer ik een -glazen- popflacon, maar deze plastieke tube heeft ook zo zijn charmes. De opening is erg smal, waardoor er geen resten foundation achterblijven. Eens je het idee hebt dat hij op is, kan je de verpakking openknippen en hem tot het laatste restje opgebruiken. Hygiƫnisch en duurzaam!
De BB Foundation is verkrijgbaar in vier tinten. Ik ging voor '02 Rosy Beige', de kleur die het best te omschrijven valt als 'Rosy Beige' -wat een toeval! Hetgeen onmiddellijk opvalt, is dat het om een erg vloeibare foundation gaat. Hij smeert dan ook makkelijk uit, maar heeft eerder een medium denking -een eigenschap die we ook bij BB Creams terugzien. Het oogt allemaal heel natuurlijk dus "Jeej" voor de fijne finish.
Mits een beetje concealer hier en daar, ziet je snoetje er helemaal flawless uit.
Wat betreft de beloftes die gemaakt werden: ik ben onder de indruk! Hydratatie en de hele shizzle,... hij doet het!
Jullie zijn vast ook benieuwd naar hoe mijn droge huid op deze foundation reageert. Opnieuw ben ik onder de indruk, want mijn droge plekjes lijken wel verdwenen. De foundation is dus voldoende voedend om alle oneffenheden te wijden aan de droogte weg te werken. En dat tot ik hem er weer afhaal. Yep, ik ben onder de indruk!
Wat is jouw favoriete foundation op dit moment?
Catrice BB Foundation '02 Rosy Beige' €5.50

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Ik vind het leuk wanneer je een reactie plaatst!
Liefs, Sofie