dinsdag 16 april 2013

Tools | Real Techniques

Eens in de zoveel tijd, zijn er van die producten die de integrale beautywereld op z'n kop zetten. Zo is het ook met de Real Techniques kwasten. Niet alleen zijn ze erg betaalbaar en werden ze ontworpen door You Tube Guru / MUA Samantha Chapman, ze zijn zijn ook nog eens kwalitatief hoogstaand. Althans, dat laatste is hetgeen ik steeds van anderen hoorde. Je snapt wel dat mijn nieuwsgierigheid zo langzamerhand wel geprikkeld raakte -de uwe niet dan?

Of ze nu fab zijn of niet, ze zien er in elk geval wel zo uit! Het handvat van elke kwast heeft een leuk kleurtje en een brede onderkant waardoor de kwast rechtop kunnen staan. De kleur van het handvat geeft eveneens aan uit welke lijn de kwast komt.
Er is namelijk een -oranje- Base lijn, een -roze- Finish lijn en een -paarse- Eyes lijn. Per lijn kan je ook een kit kopen met daarin een viertal kwasten, maar ik opteerder voor enkele losse modelletjes.
Mag ik u voorstellen aan mijn nieuwe favoriete blush kwast? Eigenlijk wil ik hem mijn favoriete kwast ooit noemen, want hij is gewoon te zacht voor woorden! Een zachte kwast is geen garantie voor een goed resultaat en optimaal gebruiksgemak - I know!- meer deze combineert de drie eerder genoemde eigenschappen perfect! De originele vorm -van een puntig ofzo- zorgt ervoor dat je erg precies te werk kunt gaan. Good job, Sam!
 
Met de powderkwast krijg je van hetzelfde laken een broek: superzacht! Helaas zal ik hem nooit 'Mister Precision' noemen, want aan gedetailleerd werk moet je je met deze kwast niet wagen. Mits enige manipulatie wel erg geschikt voor het shapen.
Deze shading brush is minder zacht -althans: het valt minder op- maar doet zijn job als geen ander. Ook de veelzijdigheid hiervan, maakt een beautyblogger als ik gelukkig. Aanbrengen van oogschaduw over het hele ooglid, afwerken van kleinere details, een kleine interventie op de onderste wimperrand, ... niets is onmogelijk met deze kerel! Geen idee waarom ik kerel zeg, maar ik ga er blijkbaar van uit dat deze kwasten mannelijk zijn.
 
Tot slot slingerde ik ook de kabuki kwast nog in m'n winkelmandje. Een dergelijke stevige poederkwast wordt voornamelijk gebruikt om losse poeders aan te brengen. Maar deze kan meer dan je op het eerste zicht zou denken. Deze kan je namelijk openklappen en zo gebruiken voor het weghalen van fall-out of andere overbodige rommel. Een magisch magnetisch systeem zorgt ervoor dat je deze kwast nadien weer gewoon kan dichtklappen. How cool is that?!

Samengevat: de grote troeven van deze kwast zijn
a) het feit dat ze het product dat je wil aanbrengen goed opnemen
b) multifuncitonaliteit
c) hun grote aaibaarheidsfactor -letterlijk en figuurlijk.

Ik kocht mijn RT's in Londen, maar je vindt ze ook in verschillende webshops zoals bijvoorbeeld Alice & Jo.

Bezoek ook de Real Techniques website eens voor interessante "how to's"!

RT  Blush Brush €13.25
RT Powder Brush €15.99
RT Shading Brush €9.25
RT Kabuki Brush €14.50

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Ik vind het leuk wanneer je een reactie plaatst!
Liefs, Sofie