dinsdag 2 april 2013

M.A.C. | Viva Glam Nicki 2


Waarom de Viva Glam producten steeds zo'n aantrekkingskracht op mij hebben, is een raadsel. Heeft het iets te maken met de celeb die eraan gekoppeld is? Met het feit dat de opbrengst integraal naar het M.A.C. Aids Fund gaat? Met het feit dat het om limited editons gaat? Je ne sais pas, maar ik ren telkens als een malle naar de M.A.C. shop om een exemplaar aan te schaffen. Over het algemeen werd Viva Glam Nicki 2 niet meteen warm onthaald. Hoewel de neon roze Viva Glam Nicki vorig jaar een waar succes was, dreigde deze nieuwe Viva Glam lipstick te floppen nog voor hij goed en wel op de markt was. Velen vonden hem te 'paars' en waren van mening dat dit niet 'hun' kleur was. Toegegeven: ik was ook geen fan van het eerste uur. De kleur was vernieuwend, fris en speels, maar het bleef wel 'lavender pink' -zoals M.A.C. het zelf zo mooi omschrijft. Er was maar één manier om er achter te komen of deze kleur hot or not was: hem dragen. 


Ik hou wel van bleke kleurtjes op m'n lippen, dus dat zat alvast goed. Ook da satin finish -ergens tussen mat en glanzend- is helemaal mijn ding. Wat kan er dan eigenlijk fout gaan?
Er hangt duidelijk veel af van je huidkleur, de kleur van je ogen en je haar. Zo vind ik deze bij blondjes -die door moeder natuur in de meeste gevallen voorzien werden van blauwe ogen en een bleek huidje- eerder een no-go. Ik mag dan wel geen zuiderse schone zijn, mijn donkere ogen en mijn haar voorzien van fifty shades brown, zorgt er voor dat ik deze buitenaardse kleur toch net iets beter kan hebben.

Vervolgens is ook hoe je deze kleur draagt van groot belang. Smeer je hem rijkelijk uit over je lippen of breng je hem eerder deppend aan? Persoonlijk ben ik geen voorstander van deze eerste methode. De kleur springt dan wel meteen in het oog, maar uiteindelijk is dat dan ook het enige wat in goed daglicht komt te staan. Again: een no-go


Waar ik wel fan van ben, is van het 'waasje'. Door de lipstick deppend aan te breng, creëer je een effect dat er voor zorgt het lavendel roos slechts heel subtiel zichtbaar is. Een waas van Viva Glam Nicki 2. Hiermee is het bekende mantra "Less Is More" nogmaals bewezen, dames! Wanneer ik de lipstick op deze manier draag, ben ik er best tevreden over. Ik kan aannemen dat niet iedereen er zo over denkt, maar gelukkig bestaat er nog zoiets als een eigen mening :)
 

Wat de lipglass betreft: niets dan liefde! Een lipgloss zorgt sowieso al voor een subtieler kleur. Dat in combinatie met het glansje, vind ik echt prachtig! Ondanks de controverse rond deze kleur, vind ik hem ook nog vrij natuurlijk staan zo. 


Fris, natuurlijk en 100% lenteproof. Fangril over here! FYI: ik draag deze heel vaak op gewone weekdagen, ook naar het werk. Perfect draagbaar dus.


Oh ja: vermijd ook kobaltblauwe kledij wanneer je deze lipstick draagt. Dat geeft echt een fout effect! Just sayin :) 

 
Ben jij te vinden voor deze originele kleur?

Viva Glam Nicki 2 Lipstick €18.50
Viva Glam Nicki 2 Lipglass €17.50

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Ik vind het leuk wanneer je een reactie plaatst!
Liefs, Sofie