donderdag 4 april 2013

Discovering | Mineralogie


Als beautyblogger vind ik het natuurlijk geweldig om nieuwe merken en producten te leren kennen. Toen ik werd voorgesteld aan 'Mineralogie', was mijn nieuwsgierigheid dan ook onmiddellijk gewekt. Ik had er ooit wel al eens van gehoord, maar had nog nooit producten van het Amerikaanse merk geprobeerd. Ergens is dat wel logisch, aangezien het nog maar sinds september 2012 in België te verkrijgen is. Zoals de merknaam laat vermoeden, gaat het om minerale make-up. Maar er is meer...

Wist je bijvoorbeeld dat...
er geen talk, synthetische geur- of kleurstoffen en synthetische bewaarmiddelen verwerkt zit in de producten van Mineralogie?
de gezichtspoeders 4 functies hebben? Ze werken als foundation, poeder, concealer en zonnebescherming!
alle foundations SPF26 hebben? Dit is een uniek gegeven binnen de minerale make-up.

Titaniumdioxide en zinkoxide zijn dan ook de twee belgangrijkste ingrediënten in de make-up. Ik ben zelf niet wetenschappelijk aangelegd -maar zelf: ik heb een hekel aan chemie en fysica- maar toch leuk om te weten dat deze stoffen ervoor zorgen dat er fysische zonnefilter in de producten zit en dat ze tevens ontstekingsremmend werken.

Genoeg theorie -ik weet dat dat rap kan vervelen- over naar de praktijk. Ik testte drie producten van Mineralogie: de Loose Foundation in 'Golden Sand', een Loose Bronzing Powder in 'Indian Summer' en poeder kwast. Wat me onmiddellijk opvalt aan de verpakking is de grootte. Het doosje dat bestaat uit glas -met een mat glazen deksel- ziet er prachtig uit, maar bevat eigenlijk maar drie gram foundation. Best weinig zou je denken, maar ik ontving dan ook miniverpakkingen om te testen :)
Ondanks het feit dat er in gigantische letters staat 'Do not remove seal' was ik dat toch aan het proberen -ja mijn haar is geverfd. Na enkele minuten vloeken, leek het mij geen slecht idee om ook kleine lettertjes te lezen. Ik moest er dus gewoon zelf gaatjes in prikken :) #oops

Eens dat 'probleem' van de baan was, ging ik aan de slag: ik tikte wat poeder in het deksel, ging er in met de kwast aan bracht het poeder aan -nadat ik een dagcrème had aangebracht. 
Mijn huid is op dit moment erg droog, waardoor een poeder foundation geen goede zet is. Ik wil maar zeggen: poeder benadrukt de droge huid in de meeste gevallen. Maar ik moet zeggen dat ik aangenaam verrast was. Droge plekjes waren nog steeds droog en onzuiverheden waren nog steeds onzuiver, maar het zag er allemaal wel egaler uit. Deze minerale foundation wordt deze zomer -wanneer een gewone vloeibare foundation te zwaar wordt- een ware favoriet!


Ook de bijhorende bronzer mag er best zijn. De pigmentatie is erg goed en het product brengt makkelijk aan. 

Links : Loose Mineral Foundation in 'Golden Sand' - Rechts: Loose Mineral Bronze in 'Indian Summer'
En dan de kwast... Ik moet zeggen dat mijn eerste indruk niet meteen de beste was. "Weer zo'n flauwe synthetische kwast!" Maar neen, blijkt dat alle kwasten van Mineralogie %100 natuurlijk zijn -wat de haren betreft dan. Het handvat -en de rest van alle verpakkingen bestaat uit gerecycleerd materiaal. Eenmaal ik hem gebruik, merk ook wel dat het een fijne kwast is en dat mijn eerste indruk niet de juiste was. Toch nog één puntje van kritiek: gebruik hem niet voor hele fijne poeders, want dat loopt niet goed af. 


Mineralogie was zeker een aangename ontdekking voor mij. Zolang dit gure weer nog aanhoudt, gebruik ik nog even mijn 'gewone' make-up, maar eens het warm wordt, schakel ik gegarandeerd over op deze luchte producten!
Ook nog het vermelden waard: dit groene merk test niet op dieren! Al kon je dat wel zien aankomen natuurlijk :) 

Mineralogie is in België voornamelijk te koop bij gespecialiseerde salons. Meer info vindt je op Mineralmakeup.be en Beauty-Energie.be

Kende jij Mineralogie al?

Loose Mineral Foundation 'Golden Sand' €37
Loose Minaral Bronzing Powder 'Indain Summer' €28
Powder Brush niet appart verkrijgbaar

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Ik vind het leuk wanneer je een reactie plaatst!
Liefs, Sofie