vrijdag 12 april 2013

Discoverin​g | Eyes Lips Face

Toen ik aan mijn vriend vertelde dat ik make-up van ELF mocht testen en moest hij onmiddellijk denken aan onze gevleugelde vrienden met puntoren. De waarheid is, dat Tinkerbell en konsoorten weinig of niet te maken hebben met dit cosmetica merk. Het letterwoord ELF staat voor Eyes - Lips - Face. Niet zo'n gekke naam, als je weet dat men producten heeft voor de ogen, het gezicht en de lippen :) Hoewel ik al over ELF had gehoord -ik leef immers niet onder een steen- had ik er nog nooit iets gekocht of geprobeerd. Of mijn terughoudendheid terecht was?


Indien ELF u niet meteen bekent in de oren klinkt -binnen de context van cosmetica-  heb je wel een inleiding verdient. ELF staat namelijk gekend als het budgetmerk bij uitstek. De producten uit de ELF-lijn kosten dan ook slechts 1 euro per stuk! Vervolgens breide het merk uit met een Studio-lijn en een Minerale lijn. Voor een product uit één van deze lijnen betaal je enkele eurootjes meer. Met 4 euro voor een blush, vallen ook deze lijnen nog onder de noemer 'budget'.
Hoewel velen lovend zijn over ELF, was ik vooraf toch wat sceptisch. Wat kan je nu verwachten voor 1 euro?!
Het budget-aspect valt al meteen op wanneer ik de producten ontvang. Alles zit netjes en verzorgt ingepakt, maar de verpakking rond de producten zien er -met uitzondering van een product uit de Mineral-lijn- in een cheap ass verpakking die dun plastiek en karton combineert. Anderzijds is deze verpakking wel een veilige optie voor turbulente verzendingen. Niettemin vind ik het er een stuk beter uitzien zonder verpakking :)
Voor de spotprijs van 1 euro per stuk, ontving ik deze items:
Corrigerend Compact poeder in 'Light Beige' 
Over dit poeder valt weinig te zeggen. Hij is niet dekkend en al helemaal niet corrigerend, maar wel prima om bijvoorbeeld je foundation mee af te poederen.
Glanzende Highlighter voor het gelaat in 'Lilac Petal'


Dit is zonder twijfel mijn favoriet. Niet alleen omdat ik een 'lichte' voorliefde heb voor highlighters, maar gewoon omdat de kleur zo mooi is. Het zachte roze glansje met een subtiele shimmer stelt me niet teleur!
Vloeibare Eyeliner in 'Plum'
Deze eyeliner is maar 'meh'... Ik had er denk ik iets teveel van verwacht, maar het kwastje werkt niet zo fijn en de vloeistof is niet zo dekkend als ik ze zou willen. But than again: 1 euro!
Wat de verpakking betreft zit het eigenlijk wel goed. Enkel jammer dat het poeder wel een puf bevat en geen spiegel, maar voor één euro vind ik niet dat ik daarover mag zagen.
Uit de Studio-Lijn toon ik jullie een blush in 'Peachy Keen'De Studio lijn is iets 'duurder' en dat zie je meteen aan de verpakkingen. Dat strakke zwart kan ik wel smaken!
Deze peachy blush is verrassend goed gepigmenteerd. Goed gedaan ELF!De lipstick uit de Mineral-lijn in 'Natural Nymph' is intussen een persoonlijke favoriet. Ik heb dan ook een serieuze boon voor nude-kleurige lipproducten. Voor liefhebbers van de knallende kleuren: geen nood! Deze lipstick -van 5euro- is in nog 19 andere kleuren te verkrijgen!

Hieronder zie je alle producten nog even in 'actie'.
L-R: Vloeibare Eyeliner 'Pulm' - Mineral Lipstick 'Natural Nymph' - 'PeachyKeen' Blush - Compact Powder 'Light Beige' - Vloeibare Highlighter 'Lilac Petal'


Nu moeten me er toch nog enkele zaken van het hart.
ELF is enkel online te bestellen via www.elfcosmetics.be. Ik vond het dan ook eerder nadelig dat ik de kleuren niet kon swatchen voor ik producten ontving. Aan de andere kant: het kost maar 1 euro!
Of toch niet? De standaardverzendkosten bedragen namelijk al 5.95 euro. Niet zo buget dus! Vanaf 75 euro is de verzending gratis, maar zeg nu zelf: welke doorsnee persoon besteld er nu zoveel make-up tegelijk?! Een mogelijke oplossing: met enkele mensen samen bestellen. Dit drukt de kosten al aardig!
Indien je nog steeds aan het lezen bent, moet ik je feliciteren. Dit is waarschijnlijk één van de langste posts die ooi verschenen op Muffins At Tiffany's. :)

Bestelde jij eerder al iets bij ELF?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Ik vind het leuk wanneer je een reactie plaatst!
Liefs, Sofie