woensdag 24 april 2013

Bourjois I Healthy Mix Radiance Reveal


Mijn sahara-droge huid doet echt heel moeilijk de laatste tijd. Zelfs nadat ik rijkelijk mijn dagcrème aanbracht voordat ik met make-up aan de slag ging, zag je vaak vlekken die integraal te wijten waren aan mijn droge huid. Ik vermoede dat een nieuwe -voedende- foundation van Bourjois misschien wel eens de oplossing kon zijn. Een foundation met de naam 'Healty Mix' liet me dan ook hopen op een vlekkeloze huid. Vooral nu de formule -nog maar eens- vernieuwd werd en er vruchten in verwerkt zaten. Dat zal wel voedende zijn, toch?
 
Op het eerste zicht lijkt deze foundation vrij basic. Afgaande op de verpakking dan toch. Een eenvoudig pompflacon met bovenaan een sticker die de kleur van de foundation aangeeft. Er wordt ook nog even de nadruk gelegd op de aanwezigheid van het fruit. Iets wat we ook terug zien in de ingrediënten lijst. Als ik die mag geloven kan ik extracten van appel, meloen en abrikoos terugvinden in de foundation. Een frisse fruitsla!


De foundation heeft een erg vloeibare structuur, smeert goed open en dekt vrij goed. So far, so good. Al merk ik al snel dat dit niet mijn kleur is. Hij is misschien iets te donker, maar op zich valt dat wel mee eens ik hem echt 'draag'. Waar het echt fout loopt, is bij de gele ondertoon. Ik heb duidelijk een foundation met een roze ondertoon nodig, dat heb ik nu wel geleerd!
Los van het feit dat dit dus totaal de verkeerde kleur voor mij is, was mijn eerste indruk wel positief. Ik kon de Healty Mix Radiance Reveal Foundation makkelijk aanbrengen en mijn gelaat zag er min of meer flawless uit.
De horror begon pas toen ik enkele uren later in de spiegel keek. What the fudge happened?! Hoewel ik verder niets in mijn routine had veranderd, wat betreft dagcrème en primer, schitterden mijn droge plekken weer in volle glorie. Het leek wel alsof ik ze had willen camoufleren met een veel te donkere concelear. Very charming!

Conclussie: deze foundation is absoluut niets voor mij! In plaats van een gezonde gloed -wat de naam 'Radiance' doet vermoeden, lijkt mijn huid enkel doffer en droger. Indien je een normaal of vetter huidtype hebt, is dit vast wel te doen. Voor mij is het helaas een echte 'no-go'!
Hoe zijn jouw ervaringen met de Healty Mix Radiance Reveal Foundation?
Bourjois Healthy Mix Radiance Reveal €14,99

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Ik vind het leuk wanneer je een reactie plaatst!
Liefs, Sofie