maandag 25 maart 2013

Random | Citytrippen voor Dummies


Wanneer jullie dit lezen beleef ik mijn laatste uren in Londen en zit mijn citytripje er bijna op. Na vier dagen is het ook wel mooi geweest en hebben we al het één en het ander gezien en gedaan. Ik had ons tripje dan ook tot in de puntjes voorbereid. Ik geef toe: misschien overdrijf ik soms wel in dat soort dingen. Zo bekeek ik vooraf zelfs welke metrolijnen we het best gebruikten. Langs de andere kant zou het natuurlijk ook zonde zijn om met zulke futiliteiten tijd te verliezen. Bij dit soort citytrips is het dan ook belangrijk goed geïnformeerd te zijn en niets aan het toeval over te laten. Hoe je dit doet, leg ik je graag uit!

Wees er op tijd bij!
Spontane citytripjes zijn ongetwijfeld de leukste! In alle andere omstandigheden is het niet slecht om je reis op voorhand te boeken. Hou er rekening mee dat je wel eens niet alleen zou kunnen zijn, wanneer je bijvoorbeeld in een vakantieperiode weg wil. De treinen, vliegtuigen en hotels raken dan snel vol! Check ook even met je collega's of het wel ok is dat je er even niet zal zijn.
It's al about the money
Hoewel het sinds de komst van de euro een stuk eenvoudiger is om te reizen en te betalen binnen Europa, moet je toch rekening houden met de uitzonderingen. Ook wanneer je buiten Europa wil reizen hou je beste in het achterhoofd dat je een andere munt zal nodig hebben. Ga daarom vooraf langs bij je bank om inlichten te in te winnen.
All the small things...
Soms zijn het de kleine dingen die voor problemen zorgen. Zo zijn de stopcontacten in België (en Nederland,) vaak anders dan die bijvoorbeeld Italië, waardoor je je telefoon niet kan opladen en je haar niet kan föhnen. Zulke dingetjes vraag je het beste wanneer je gaat boeken of aan een kennis die wel op die ene bestemming is geweest. Sommige reisgidsen vermelden kunnen deze zaken ook vermelden.
Let's get lost tonight.
Voor de avontuurlijke types onder ons, is het waarschijnlijk niet zo erg wanneer ze even de weg kwijt zijn, maar laten we het er op houden dat ik niet tot die categorie behoor. Onze smartphones mogen dan wel uitgerust zijn met navigatietechnologie, reken er maar op dat die het -net wanneer je ze echt nodig hebt- laten afweten. Een degelijk stadsplan en/of een plan van het openbaar vervoer is geen overbodige luxe! Je kan deze vinden bij de betere boekhandel, in je hotel,...
What to do?!
Je hoeft niet alles tot in de details voor te bereiden zoals ik, maar het is niet slecht om vooraf te overlopen wel dingen je zeker wil doen en zien. Indien je de smaak van het plannen te pakken hebt, kan je ook eens kijken naar de openingstijden en sluitingsdagen van de desbetreffende bezienswaardigheden.
Inpakken en wegwezen?
Wanneer op citytrip vertrekt, maak dan niet je koffer de avond voor vertrek. Doe het liever een dag of twee eerder. Tijdens het inpakken ontdek je vast nog enkele dingen die je nog moet kopen/lenen/zoeken. Wacht je tot het laatste moment, dan heb je daar geen tijd meer voor.
Last but not least...
Check nog even de website van Buitenlandse Zaken en lees het reisadvies voor het land van de stad waar je naartoe trekt. Vaak is deze informatie niet onmiddellijk van toepassing op korte verblijven, maar je weet maar nooit welke nuttige informatie je er nog te weten komt! Laat je hierdoor ook niet afschrikken wanneer je bijvoorbeeld leest dat de kans op terreurdreiging groot is. Eens ter plaatse merk je er in de meeste gevallen weinig van.
Wat eventueel wel van pas kan komen is het adres van je ambassade  Onder het mom 'you never know...' is het aan te raden dit adres ergens te noteren.bron afbeelding: klik!  klik
Heb jij nog tips die van pas kunnen komen bij een city-trip?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Ik vind het leuk wanneer je een reactie plaatst!
Liefs, Sofie