vrijdag 1 maart 2013

La Roche-Posay | Effeclar K


Enige tijd geleden, vertelde ik over hoe slecht mijn huid er plots aan toe was en wat voor een hardnekkige uitslag ik had. Het was zo erg, dat het echt op m'n humeur begon te werken. Toen deed ik wat kleine meisjes -die deze maand 23 worden- doen in tijden van nood: naar hun mama luisteren. Ze herinnerde me er aan dat ik vroeger een specifieke zalf gebruikte wanneer ik last had van pukkels. Ik bedacht me dat het inderdaad dat dat wel eens zou kunnen helpen. Voor ik naar de apotheek hupte, ging nog eens neuzen op het Wereld Wijde Web en leerde dat La Roche-Posay ook een uitgebreid gamma aan verzorgingsproducten had voor huidjes als de mijne. Met deze wijsheid op zak, trok ik naar de apotheek.
 
De winkeldame leek aan mijn gezicht te zien -letterlijk en figuurlijk- wat mijn probleem was en gaf me -naast Effaclar K en Benzak- nog enkele stalen mee van La Roche-Posay. Ik moet zeggen dat ik onder de indruk was van de behulpzaamheid van winkeldame. Waren ze maar allemaal zo! Ik besef wel dat ze ook gewoon commercieel ingesteld is, maar goed. 
Eens thuis ging ik aan de slag met dit krachtige duo.
Benzak is een erg agressief product met benzoylperoxidum, waardoor ik het product slechts op enkele plekjes aanbracht. Het droogt de huid ook enorm uit, waardoor je het niet te lang kan / mag gebruiken.  Een te droge huid is immers ook een miserie
Dit product gebruik ik dus enkel en alleen om de bestande wonden / pukkels te genezen, maar zeker niet preventief. Ik gebruik dit ook enkel voor het slapen gaan en wanneer ik mijn pyjama al aan heb. Dit product durft namelijk ook vlekken te maken.
M.a.w: dit is een geweldig product wanneer je snel een hardnekkig pukkeltje kwijt wil, maar zeker niet op lange termijn gebruiken. Een soort redder in nood zeg maar. 


Wat ik sinds dien wel preventief ben gaan gebruiken is Effaclar K van La Roche-Posay. Dit product verzorgt een onregelmatige huid en maakt de poriën vrij. Niet alleen voorkomt hij onzuiverheden, hij hersteld de beschaddigde huid ook nog eens. Althans, die indruk heb ik toch. 
Ik gebruik Effaclar K 's ochtends over mijn hele gezicht, wat perfect mogelijk is en ook aangeraden wordt door La Roche-Posay. 's Avonds breng ik het nogmaals aan, maar enkel op m'n kin. Dat is namelijk de 'warzone', dus een beetje exta aandacht kan daar zeker geen kwaad. 
Ik merk dat mijn huid er inderdaad gladder van gaat aanvoelen, ik minder bultjes of andere onzuiverheden heb en dat mijn huid voldoende gehydrateerd blijft. La Roche-Posay raad aan Effeclar K voor een vette huid. Ik vermoed dat het de huid anders ook te fel zo uitdrogen.

Het product op zich is redelijk vloeibaar, maar niet echt lopend. Je kan het dus makkelijk open smeren en hebt geen grote hoeveelheden nodig. 

De stalen die ik meekreeg, ben ik nog volop aan het testen, maar één ding kan ik je al meegeven: het aantal producten van La Roche-Posay in mijn badkamer zal de komende maanden zeker toenemen! 

Heb jij enige ervaring met La Roche-Posay?

La Roche-Posay Effeclar €15

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Ik vind het leuk wanneer je een reactie plaatst!
Liefs, Sofie