zaterdag 9 februari 2013

Random | Beautystuff die mannen nooit zullen begrijpen


Vrouwen komen van Venus en mannen van elders -Mars naar het schijnt. Wanneer ik naar mijn vriend en mezelf kijk, heb ik absoluut geen moeite om die theorie te geloven. Wanneer ik naar hem kijk en de manier waarop hij sommige dingen doet, vraag ik me vaak af hoe hij het toch allemaal bedenkt. Omgekeerd is dat ook meer dan eens het geval. "Waarom draai je die handdoek in je haar?" is slechts één van de vragen die hij me soms vol verwondering stelt. Alsof ik de enige vrouw op aarde ben die zoiets doet! Het is een feit: sommige 'vrouwendingen' zullen voor mannen altijd een mysterie blijven. Welke vijf beauty gerelateerde zaken ik het vaakst moet 'verklaren' aan mijn vriend, lees je na de klik.
"Oh je nagels zijn mooi gelakt! Mag ik er eens aan komen?"
Mijn eerte reactie is: "NOOOOOOO" en dan loop ik snel weg. Wanneer je nagels net gelakt zijn is de lak nog niet droog he! Dan moet je daar afblijven! Wat ik mij vervolgens afvraag: waarom zou iemand er gewoon willen aankomen? Één of andere fetish waar ik niets van af weet? 
"Waarom draai je een handdoek in je haar?"
Voor alle duidelijkheid: deze vraag wordt gesteld wanneer ik uit de douche stap. Het is niet zo dat ik 's ochtends naar het werk huppel met een handdoek in mijn haar.
Ik heb lang haar dat in slow motion droogt, waardoor ik het dus in een handdoek draai wanneer het nat is. Indien ik dit niet zou doen, zou het vrij zinloos zijn mezelf af te drogen aangezien ik dan mezelf en de rest van de badkamer zou nat maken. Indien ik dit uitleg is het antwoord "Ja maar ik vind dat toch niet mooi."
Heeft hij wel geluisterd?
"Zeg, je hebt toch al roze lipstick?"
Sure I do, maar ik heb nog geen lipstick in dát roos!
Neen beste dames, mannen snappen niet dat het ene roos het ander niet is en dat we dus wel degelijk keuze nodig hebben.
"Ik vind dat haarspeldje bij u niet zo tof."
"Ja ik ook niet, maar het is dat of plat kapsel."  -We hebben allemaal zo wel van die dagen, niet waar?- Vervolgens steekt hij zijn hand uit om het speldje er uit te halen terwijl ik hem dreigend aankijk. Dat speldje heeft een reden hé!
"Je hebt toch al een borstel om u mee te 'shminken'?"
Ik moet zeker niet uitleggen dat er voor mannen geen verschil is tussen een stippling brush, een blush kwast en een poederkwast?
Bon kijk, het lijkt nu alsof ik mijn al frustratie's aangaande mijn vriend met jullie deel -dat zou niet lief zijn!- maar volgens mij geldt dit wel voor een aantal mannen. Zo moet ik in bovenstaande situatie ook niet op begrip van mijn vader rekenen :)

Conclusie: mannen komen wel degelijk van een andere planeet!
afbeelding via someecards.com
Is jou vriendje / vader / broer / vul zelf maar iets aan ook zo onwetend wanneer het om beauty gaat?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Ik vind het leuk wanneer je een reactie plaatst!
Liefs, Sofie