dinsdag 19 februari 2013

Nivea | Ook voor Softies... maar niet voor mij


Wie kent 'em niet: het blauwe, tinnen blik, gevuld met een romige substantie. "Smeer er maar wat Nivea op!" en alles komt goed, zo blijkt. En ja, in vele gevallen is dat ook zo! Nu zeg ik niet dat Nivea Crème wonderen doet, maar dat het een lifesaver is, is wel duidelijk. Zelfs mijn vader -a man who couldn't care less about skincare- wordt regelmatig al smerend gespot. Zelf vind ik de multi-inzetbare klassieker ook wel fijn, al zou ik hem niet meteen op m'n gezicht smeren. Ik bedoel maar: trop is te veel hé! En hoewel er verschillende formaten van de gekende blauwe verpakkingen bestaan, zie ik mezelf nog niet snel met een dergelijke verpakking in m'n handtas rondhuppelen. Alsof m'n bij Nivea gedachten kunnen lezen, brachten ze -een hele tijd geleden- 'Nivea Soft' op de markt. Het kleine zusje van de wel gekende Nivea Crème.


Nivea Soft is letterlijk de zachte versie van de gewone Nivea Crème. De klassieke formule is te rijk voor het gelaat en heeft een hele dikke structuur. De soft versie is lucht en iets minder vet, waardoor hij dus meerdere toepassingsmogelijkheden kent.  Uiteraard kan je hem op je droge benen strijken, maar ook op je gelaat en je droge handen.


Persoonlijk gebruik ik Nivea Soft het liefst als nachtcrème. Over het algemeen gebruik ik geen nachtcrème, maar soms is die extra voeding voor mijn onrustige huid meer dan welkom. 
Zoals ik al zei: ook mijn vader is fan van Nivea, omdat het gaat om een niet geparfumeerde, hydraterende crème. Ook de zachtere formule bezit deze prachtige combo aan eigenschappen.Bovendien bestaat Nivea Soft ook nog eens in verschillende verpakkingen waardoor hij makkelijk mee kan in je handtas. Zo bestaat er een tube van 75 ml, waardoor je de crème makkelijk als handcrème kan gebruiken.
De verpakkingen van de potten zijn vaak versierd met tekeningen, aangezien Nivea de samenwerking aanging met Nicola De Main om zo een origineel ontwerp te creeëren. #Ilike
 

Dat is wat ik eerst schreef, maar enkele dagen brak de hel los. Letterlijk. Er stonden pukkeltjes over mij hele gezicht. In mijn hele leven had ik nog nooit zo'n uitslag gehad. Zelfs mijn moeder zei dat ik er in mijn pubertijd -wanneer dit soort zaken niet helemaal ongewoon is- er nooit zo heb bijgelopen. Gelukkig krijg ik deze break-out op een zaterdag en moest ik niet meteen zo naar het werk, maar het werd er niet beter op. Zondagavond was het zo erg dat ik er zelf moest bij wenen. Wanneer ik nadenk over de oorzaak van deze uitslag -de intensiteit doet me vermoeden dat dit niet om gewone acne gaat- kan ik enkel bedenken dat het begon toen ik Nivea Soft intensiever ging gebruiken. Je hoort me dus zeker niet zeggen dat Nivea Soft automatisch voor een huidprobleem zorgt, maar in mijn specifieke geval, is dat volgens mij wel zo. Als blogger met een geweten, vond ik dat deze feiten wel het vermelden waard zijn.
Hoe ik mijn probleem heb aangepakt, lees je later nog.

Is Nivea -Soft- voor jou een soort wondermiddel?

Nivea Soft 200 ml €4.77

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Ik vind het leuk wanneer je een reactie plaatst!
Liefs, Sofie