zaterdag 12 januari 2013

Hair | The Poof


In mijn shoplogje over Antwerpen, afgelopen december, liet ik het al zien: ik kocht een 'hair croissant', een poof,... Noem het zoals je wil, het is iets speciaals :) Aanvankelijk kocht ik hem dan ook om te dragen met de feestdagen, maar het is er niet van gekomen. Ja ik geef toe : ik ben een watje en ik kies liever voor een 'veilig' kapsel. Meer over dit haaraccesoire en hoe ik hem draag, zie je na de klik!
De poof bestaat uit hetzelfde materiaal als een hairdonut. Het doet me persoonlijk altijd een beetje denken aan een soort van grove nylonkous ofzo -nevermind.
De vorm is het best te vergelijken met die van een croissant, hoewel ik ook wel eens de term 'haarworst' heb gehoord. Ik prefereer dan toch 'hair croissant' :)


Aan de croissant zit een haarkammetje, waardoor je hem makkelijk in je haar kan schuiven, zonder verdere hulpstukken.
Zelf gebruik ik de croissant als volgt:
  • Ik scheid de voorste delen haar van de rest van m'n haar.
  • Net na de scheiding maak ik een heel klein, fijn staartje. Op die manier heeft de croissant net iets meer houvast wanneer ik hem vastschuif. De plaats van het staartje zal eveneens bepalen waar de poof komt.
  • Vervolg schuif ik de croissant in m'n haar, met de kam net boven het staartje.
  • Tenslotte leg ik voorste lokken over de croissant en zet ze vast met bobbypins.  
Wie 'poofy' zegt, denkt bijna onmiddellijk aan 'Snooki'... en bij mij is dat niet anders. Toch moet ik ergens in mijn achterhoofd gedacht hebben dat ik zo'n poof wel stijlvol kon laten lijken...
...en al snel moest ik dat idee loslaten :D


Niet te min kan deze poof voor speciale gelegenheden -verzin maar wat- wel leuk zijn.
Zou ik jou ergens kunnen tegen komen met een poof?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Ik vind het leuk wanneer je een reactie plaatst!
Liefs, Sofie