donderdag 24 januari 2013

How to | Oogschaduw nat gebruiken


Ik ben gek op oogschaduw. Vooral op m'n ogen, maar bijvoorbeeld ook op m'n lippen of m'n nagels. Wanneer je je favoriete oogschaduw mengt met een eenvoudige transparante gloss of een blanke nagellak, heb je namelijk meteen een heel ander product. Mijn punt: de mogelijkheden met oogschaduw zijn -bijna- eindeloos. Één van die mogelijkheden is ook om oogschaduw nat te gebruiken. Een kleine inweiding in deze toch wel geweldige toepassing, na de klik!
Waarom zou je je oogschaduw in hemelsnaam nat gebruiken?
Droog werkt dat toch ook perfect? Het toevoegen van een klein beetje water kan nochtans een immens verschil maken.
Is je oogschaduw bijvoorbeeld erg flets en dood, dan kan je hem nat gebruiken om zo intensere kleuren te verkrijgen.
Een andere mogelijkheid is ook om je oogschaduw als eyeliner te gebruiken. Op die manier kan je erg fijn werken en heb je eindeloos veel kleurmogelijkheden.
 
Hoe ga je nu precies te werk?
Wat je niet mag doen, is je oogschaduw zelf onder de kraan houden, onderdompelen of overvloedig bevochtigen -just sayin'. Zelf maak ik steeds mijn kwast nat -een heel klein beetje- en doop ik die vervolgens in de oogschaduw. Let ook hierbij op dat je slechts een deeltje van de oogschaduw gebruikt. Indien je het volledige oppervlak gebruikt, bestaat de kans dat de oogschaduw onbruikbaar wordt. Niet elke soort is immers even geschikt om nat te maken.
 
Eens je klaar bent en je make-up gaat opbergen, laat het natte gedeelte dan eerst goed drogen vooraleer je alles opbergt. Natte dingen in een kast stoppen is nooit een goed idee. Nooit!
 

Zelf vind ik de Shimmer Cubes van The Body Shop erg geschikt om nat te gebruiken, maar ook Essence heeft mono's die gericht zijn op nat gebruik. Zoals ik al zei: mogelijkheden zat!
 
Ga jij wel eens aan de slag met natte oogschaduw?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Ik vind het leuk wanneer je een reactie plaatst!
Liefs, Sofie