maandag 28 januari 2013

How To | Live without acne


Hoewel mijn huid nog steeds erg onrustig is, was het vroeger nog veel erger. Als dertienjarige stond ik dagelijks voor de spiegel, met de prangende vraag hoe het nu verder moest met mijn vette, onzuivere huid. Intussen heb ik zowat elk 'geweldige' behandeling en elk 'wondermiddeltje' gebruikt. Of mijn puistjes nu weg zijn? Op dat ene occasionele pukkeltje na wel ja. Of dat iets te maken heeft met al zalfjes en trucjes  No way! Ik ben gewoon ouder geworden, waardoor mijn hormonen zich meer op hun gemak voelen! Meer over pukkels en hormonen na de klik!


Zoals ik al zei ga ik het hier niet hebben over één of ander wondermiddel waardoor je een prachtige egale huid krijgt. Wat ik wel zal doen, is enkele tips met jullie delen. Eenvoudige kleine dingetjes die je makkelijk kan doen om de acne tegen te houden of te verminderen.
Wanneer ik naar mijn eigen huid en de daarbij horende problemen kijk, merk ik dat er veel te maken heeft met wat ik heet. Eet ik een pakje friet met alles er op en er aan en die dag ook nog eens vergeet om rijkelijk veel water te drinken, dan heb ik het gegarandeerd zitten de volgende dag. Een -min of meer- evenwichtige maaltijd is voor mij persoonlijk dus een must!
Het drinken van voldoende water helpt daarbij ook wel. Water heeft namelijk een zuiverende functie.
Naast creasy food zijn ook hormonen een oorzaak van mijn puistjes. Zo herken ik een patroon tussen de periode waarin ik meer onzuiverheden krijg en de periode waarin ik mijn regels moet krijgen. Ga eens na of je bij jezelf ook een dergelijk patroon herkent. Op die manier kan je je er op voorbereiden en een mental breakdown voorkomen.
Ga op zoek naar een aangepaste verzorging. Er zijn immers verschillende producten tijden puistjes of andere onzuiverheden op de markt. Let er dus op dat je producten gebruikt die geschikt zijn voor jouw huidtype. Het heeft namelijk absoluut geen zin om een product voor een vette huid te gebruiken wanneer je een droge huid hebt of omgekeerd. Met een beetje tegenslag maakt het je probleem zelf nog erger. Not good!
De laatste tip is wellicht de meest belangrijke van allemaal -last but not least, zoals ze zeggen. Indien je op een dag toch een klein veneinig puistje ziet verschijnen, blijf er dan af! Het ziet er misschien vreselijk uit, maar geloof: het kan alleen maar erger! Een klein - of iets groter- puistje kan je makkelijk verdoezelen met concealer of foundation. Een wondje of een litteken daarentegen...
Indien je mijn goede raad toch aan je laars lapt en begint te prutsen, denk er dan ook aan om je wonde te behandelen en te ontsmetten. Op deze manier verkort je het genezingsproces aanzienlijk. 
Heb jij nog tips i.v.m. puistjes?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Ik vind het leuk wanneer je een reactie plaatst!
Liefs, Sofie