woensdag 16 januari 2013

How To | Aangenaam in de sneeuw...


Het lentezonnetje in mij had gehoopt dat de winter voorbij was, maar helaas. Gisterenochtend ontwaakten we in een soort winterwonderland, maar dan zonder het 'wonder'. Eenmaal na Kerstmis is de fun er gewoon af. Meer zelfs: sneeuw na Kerstmis zou moeten verboden worden. Helaas trekt Moeder Natuur zich daar niets van aan, met alle gevolgen -koude teentjes enz.- van dien. Maar geen nood: we can beat the cold! 
Net zoals 's zomers geldt voor de winter slechts één sleutelwoord: hydratatie! En neen daarmee bedoel ik niet dat je voldoende moet drinken -dat moet je altijd doen!- maar ik heb het over crèmekes smeren.


Begin de dag met een lekkere warme douche -maar da's vast geen probleem- en maak nadien uitgebreid gebruik van je favoriete body butter / lotion. Niets zo irritant als een droge huid wanneer het buiten vriest.
 
Hoewel een damarteke wel erg old fashion is, kan een extra topje of t-shirtje geen kwaad. Draag er desnoods enkele boven elkaar, no one will knowTenzij je partner, maar die heeft dan weer veel uitpakgenot ;)
 
Omdat roken ongezond is en het veel te koud is om met een stinkstok in de sneeuw te gaan staan, neem je een keer geen rookpauze, maar een beautypauze. Het enige wat je nodig hebt is een lippenbalsem en handcrème. Kies voor één keer niet voor hippe kleurtjes of geweldige geuren, maar voor verzorgende producten. Je huid zal je dankbaar zijn :) Denk er ook aan om die arme nagelriemen eens extra in de watten te liggen! 
 
Eet en drink voldoende. De lage temperaturen en het feit dat het sneller donker is, kunnen ervoor zorgen dat je energie een flink stuk zakt. Meer over te weinig energie en mijn winterdip, kan je hier lezen.
 
Kruip lekker vroeg onder de wol. Niet alleen omdat je dan beter uitgerust bent en meer energie hebt -zoals ik al vertelde in het vorige punt- maar ook
a. omdat het gezellig is
b. omdat het warm is
c. omdat je zou een periode minder energie verbruikt met het verwarmen van je huis.


afbeeldingen via tumblr.
 
Wat doe jij om deze gure tijden aangenamer te maken?  

P.S. Vergeef me de totaal on-relevante poezenfoto's!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Ik vind het leuk wanneer je een reactie plaatst!
Liefs, Sofie