zondag 20 januari 2013

Budget | The Beauty-budget


Ik ben gek op cosmetica en alles wat daarmee te maken heeft. Helaas is deze liefde niet meteen bankrekening-vriendelijk, au contraire. De laatste jaren ontwikkelde ik dan ook nog een voorliefde voor de iets meer luxueusere merken, waardoor mijn portefeuille enkel lichter werd.  Ok√©, ik overdrijf. Het is niet zo dat ik me arm koop aan blushes en lipsticks -eerder aan nagellak en lipsticks- maar een beetje budgetbeheer kan nooit kwaad. Uiteraard kan ik de welgekende 'no-buy' invoeren, maar bij mij werkt dat een als een crashdieet: ik koop een hele tijd niets, maar wanneer mijn vooraf vastgelegde periode achter de rug is, ga ik weer kopen. In die duistere periode waarin ik geen cosmetica mag kopen, ga ik onbewust een verlanglijstje aanleggen en wanneer ik de kans krijg sla ik aan het shoppen. Not so good...
 ... maar het kan ook anders!
In plaats van af en toe als een gek de parfumerie binnen te stormen en er een klein fortuin uit te geven, leek het me een beter idee om een soort 'beauty budget' in het leven te roepen. Elke maand heb ik een bepaald bedrag dat ik mag uitgeven aan cosmetica en eens dat op is, dan is het ook gedaan met kopen. Zie het als een soort limiet die ik mezelf opleg.
Wanneer ik een maand over zou hebben van mijn vooropgesteld budget -iets wat volgens mij eerder uitzonderlijk zal zijn- mag ik van mezelf het overige meenemen naar volgende maand.
Ik ben dan ook van plan nauwgezet bij te houden wat ik allemaal koop en hoeveel ik daarvoor betaald heb. Dit kan dan wel erg confronterend zijn, maar goed :)
Voorlopig heb ik m'n budget op €50 bepaald. Op die manier kan ik me elke maand iets luxueus permiteren en met de rest kan ik me eventueel nog enkele budget-toppers aanschaffen.
De maand maart zal alvast een uitzondering op deze regel zijn. Vorige week boekte ik namelijk een citytripje naar Londen :) Ik denk niet dat ik daar met €50 aan beauty-budget toekomen :D

afbeelding via tumblr.
Deel gerust jouw beauty-budget tips!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Ik vind het leuk wanneer je een reactie plaatst!
Liefs, Sofie