zaterdag 15 december 2012

Random | Online kerstcadeautjes kopen


Wanneer je bij het lezen van bovenstaande titel een lichte paniekaanval krijgt en 'Oh neen, ik heb nog helemaal niets!' de eerste woorden zijn die in je opkomen kan ik je alvast geruststellen: je hebt nog wel even tijd. Pas over een dikke week horen alle cadeautjes onder de kerstboom te liggen, dus met een kleine inspanning komt dat wel in orde :) Er valt waarschijnlijk ook een zware last van je schouders -of neen, dat was gewoon je sjaal die op de grond viel- wanneer ik je vertel dat ik graag mijn online-shopping tips met je deel. 
Waarom zou je eigenlijk online-shoppen? Je kan toch even goed naar de stad gaan en daar een leuk cadeautje zoeken? Toch heeft online-shoppen enkele mooie voordelen die je in de 'gewone' winkel niet hebt. 
 • Het is natuurlijk goedkoper. Zo zijn er vaak speciale aanbiedingen, waardoor je minder betaald en zelfs zonder acties -en mits een getrainde speurneus- betaal je in vele gevallen toch minder dan in een winkel met ramen en deuren. 
 • De keuze bij online-shoppen is eindeloos. Niets is zo gek, of je kan het op het Wereld Wijde Web terugvinden. De gekste dingen eerst! Wie op zoek is naar een echt origineel cadeau heeft dus een grote kans op via online-shoppen een geweldige ontdekking te doen.
 • Zoals ik al zei shop je op het Wereld Wijde Web. Dat houdt ook in dat je producten van over de hele wereld kan kopen. Vele producten zijn normaal gezien niet te koop in BelgiĆ«, maar via deze weg kan je ze toch gewoon cadeau doen. Score!
 • En last but not least: je kan er gewoon shoppen in je pyjama! Dubbel-Score! 

Nu je weet waarom je online zou winkelen, wil je natuurlijk als de bliksem aan de slag. 
 • De place to be voor online-shoppen is eBay. Je vindt er nieuwe producten -denk maar aan webwinkels die via eBay opereren- maar ook tweedehands producten. Per verkoper kan je ook zien hoeveel sterren de verkoper reeds heeft, waardoor je een idee krijgt van hoe betrouwbaar de verkoper in kwestie is. 
 • Naast eBay zijn er ook een heleboel andere platformen die volgens een vergelijkbaar systeem werken. Denk maar aan Marktplaats, Tweedehands, Kapaza,... 
 • Er zijn webshops die een ruim aanbod aan merken en producten hebben. 
 • Daarnaast hebben bepaalde merken ook een eigen webshop. In dat geval kan je zeker zijn dat je product authentiek is. 
 • Tenslotte zijn er ook nog blogsales. Vaak kan je hier prachtige producten kopen van bloggers die plaats maken voor nieuwe goodies en daarom een deel van hun collectie verkopen. 

Persoonlijk vind ik dat online-shoppen een groot aantal voordelen biedt, maar toen ik voor het eerst door een webwinkel klikte, was er toch iets wat ik eerder beangstigend vond: het betalen. Tenslotte weet je bij het begin nooit of je een veilige koop doet. Er zijn dan ook verschillende manier om een online aankoop te betalen.
 • De meest klassieke mogelijkheid is via een creditcard. Zelf heb ik hier niet veel ervaring mee, maar over het algemeen gaat dat wel vlot. In de meeste gevallen wordt je ook stap voor stap begeleid bij het invullen van de nodige gegeven. 
 • Vervolgens kan je ook via bankcontact betalen. Dit proces verloopt ongeveer synchroon met het betalen via creditcard. 
 • Ook de goeie ouwe bankoverschrijving is nog steeds bruikbaar voor het betalen van een online aankoop.
 • Mijn favoriet is PayPal. Je betaalt er via een online-rekening waar je vooraf zelf een bepaald bedrag op stort. Het voordeel hiervan is dat het heel veilig is, maar het nadeel is dan weer dat het wel een drietal dagen duurt eer het geld op je PayPal rekening komt te staan. 
Voor je ergens een bestelling plaatst is het aan te raden te checken welke betaalmogelijkheden de webshop biedt. 

Tenslotte nog enkele tips:
 • Indien je via eBay besteld: check dan de verkoper in kwestie. Bekijk zijn score en lees wat andere kopers van de service vinden.
 • Controleer ook de webshops waarbij je wil bestellen. Google ze even, lees op blogs en fora hoe deze webshops beoordeeld worden.
 • Een online-bestelling moet verzonden worden, waardoor er in de meeste gevallen ook verzendkosten worden gerekend. Deze hangen af van webshop tot webshop en van land tot land. Een oplossing om deze kosten zo laag mogelijk te houden, zijn groepsaankopen. 
 • Vergeet tenslotte ook niet op zoek te gaan naar kortingcodes van webwinkels! Meld je aan voor de nieuwsbrief, volg hen op Facebook of Twitter, want daar worden vaak codes gegeven waarmee je een fikse korting kan krijgen!
Afbeeldingen via tumblr

Ga jij deze kerst online opzoek naar cadeautjes? Of heb ken je een webshop die ik zeker eens moet bezoeken?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Ik vind het leuk wanneer je een reactie plaatst!
Liefs, Sofie