donderdag 13 december 2012

Personal | Winterdip


Yup, it's that time of year again! De periode waarin je meer donker dan licht hebt en je energie -net als de temperatuur- ver onder nul zakt. De aankomende winter is dan ook absoluut niet mijn favoriete jaargetijde. Het liefst zo ik een eekhoorn zijn -al mag je de bijhorende eikels wel achterwege laten- en een dikke vette winterslaap houden. Damn you winter! Hou je klaar voor heel wat onzinnig gezaag! 

De grootste en meest bekende reden van de beruchte winterdip, is het gebrek aan (zon)licht en vitamine D. Per dag een uurtje voor de met lichtjes versierde kerstboom zitten, is misschien niet de meest efficiënte oplossingen, maar absoluut wel één van de leukere.

Hoewel ik elk jaar enorm uitkijk naar de winterperiode -omwille van de kerstperiode en een warme sfeer- verlang ik momenteel toch meer naar de zomer.
Er gaat niets boven een zwoele zomeravond waarbij je tot in de late uurtjes gezellig op een terrasje kan zitten. Je hoeft dan ook geen vijftig truien te dragen om een degelijke temperatuur te hebben en te behouden. 

De lage temperaturen zijn niet alleen onaangenaam, maar liggen ook nog eens aan de oorzaak van ander ongewenste kwaaltjes. Denk maar aan gebarsten lippen en kurkdroge handen. Al heb je dan meteen wel een reden om lippenbalsem en handcrème in te slaan. 
Ook de speciale cadeauverpakkingen en assortimenten in de parfumerie maken de winter toch altijd een beetje dragelijk...

Maar goed, los daarvan zijn er nog enkele lichtpuntjes. Zo is het superromantisch om samen met de B-Friend een hele avond in de zetel te zitten, warme chocomelk te drinken en filmpjes te kijken. 


En dan heb ik het nog niet gehad over sneeuw... Sneeuw is dan ook enkel leuk wanneer je er vrijwillig in gaat. Niet wanneer je er snel door moet lopen omdat je anders niet op het werk geraakt ofzo -been there, done that. Sneeuw is wel heel leuk, wanneer je beslist vijftig truien aan te trekken -ja weer die vijftig truien, het is eens iets anders dan vijftig keer grijs- en een sneeuwballen gevecht te houden. Dat moet je gewoontegetrouw dan weer afsluiten met warme chocomelk. 

Every upside has a downside en omgekeerd, maar als het even kan sla ik deze winter toch liever over...

Heb jij soms ook last van een winterdip? Of kan jij genieten van deze donkere tijden?
afbeeldingen via tumblr.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Ik vind het leuk wanneer je een reactie plaatst!
Liefs, Sofie