zaterdag 3 november 2012

Random | My Favorite Apps - Android


Sinds ik mijn Samsung Galaxy Gio heb, ben ik verslingerd aan enkele apps. De Gio werkt met Android, waardoor ik mijn apps download via de Google Play Store. Dit is een erg gebruiksvriendelijk platform, met verschillende zoekmogelijkheden. Ik gebruik zelf voornamelijk -gratis- apps ivm met fotografie. Uiteraard ben ik een fan van Instagram, maar daarnaast vind je nog verschillend andere -gelijkaardige- apps op m'n Gio...

Voor ik het daar over heb, wil ik je graag nog enkele 'basics' tonen :)

Twitter
Om te tweeten, gebruik ik de basis-app van Twitter. Hoewel ik de laatste tijd zelf minder actief ben op de micro-blog site -zoals men twitter vaak beschrijft-, gebruik ik het wel om op de hoogte te blijven van allerlei zaken. Erg basic dus, maar da's goed genoeg voor mij :)
Je kan trouwens op Twitter terugvinden als @MuffinSofie

BlogLovin'
Omdat ik toch wel een blog-addict ben en ik tussendoor graag de laatste blogpost lees. Do I need to say more? 

Foursquare
Dit is my latest addiction! Via Foursquare kan je je locatie delen, foto's en tips achterlaten en zo punten sparen en 'badges' verdienen. Eens je er aan begint, werkt het echt verslavend. Je wil namelijk steeds de hoogste score hebben -allé ik toch- waardoor je zeer fanatiek gaat in checken. Je kan zelf kiezen wie je toelaat, en voorkomt zo dus -min of meer- dat mensen met een dubbele agenda weten wanneer je wel of niet thuis bent. Je bent ook in de mogelijkheid locatie's als 'privé' in te stellen, waardoor het adres nier wordt weergeven.

Instagram
Foto's nemen, bewerken en delen. Dat zijn de drie basishandelingen van Instagram. Erg simpel dus! Net daarom dat ik er zo van hou :) Net zoals BlogLovin' is deze app ook ideaal tijdens dode momenten. Niets zo leuk als dan door honderden Instagrammetjes van anderen te bladeren :)
Via Foursquare kan je trouwens ook delen waar je een foto nam.
Benieuwd naar wat ik zoal op 'de gevoelige plaat' -tegenwoordig is dat een SD-kaart- vastleg? Je kan me steeds vinden onder MuffinSofie .  

Ik zei eerder al dit ik fan was van Instagram, maar daarnaast vind je nog enkele andere foto-apps op 'mn mobieltje' :)

Instanote 
Instanote is een app die je toelaat tekst toe te voegen aan een foto voor je hem deelt via Instagram. Zo is het bijvoorbeeld leuk om een detail foto te voorzien van één of twee -al dan niet- diepzinnige woorden. Verry retro ;)

Pixlr-O-Matic
Wie van de Instagram-filters houd, vind dit vast ook een geweldige 'uitvinding'. Pixlr-O-Matic laat je immers ook toe verschillende filters, effecten en kaders aan foto's toe te voegen. De toepassingen zijn dus net iets uitgebreider dan die van Instagram, al wordt je afbeelding hiermee net herleidt tot een vierkant formaat. Ook het delen van je bewerkte foto's is minder vanzelfsprekend. 
Pixlr-O-Matic kan je ook gewoon via de computer gebruiken!

PhotoEditor
PhotoEditor doet alles wat een basisprogramma voor fotobewerking doet. Bijsnijden, draaien, spiegelen,... you name it! Iets wat ik niet meer zou kunnen missen :)

Welke zijn jouw favoriete apps -voor Android?
Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Ik vind het leuk wanneer je een reactie plaatst!
Liefs, Sofie