dinsdag 16 oktober 2012

Demaquilleren | Een natuurlijke facelift

Dat het reinigen van het gelaat een belangrijke stap naar een gezonde huid is, dat moet ik je vast niet zeggen. Een stap die daarbij maar al te veel wordt overgeslagen, is het demaquilleren. 'Ik ben zo moe...', 'Ik doe het morgen wel...', de put met excuses om zich op het einde van de dag niet te 'ontschminken' is eindeloos. Foei dames! Niet alleen is het een verademing voor je huid, maar het kan ook een natuurlijke facelift zijn...
De meerderheid van de vrouwen ontschminkt zich eerder willekeurig: wat reinigingsmelk op een watje en hup schrobben maar! Men wrijft in cirkels, naar links, naar rechts, naar boven, naar beneden... en twintig jaar later maar klagen over een hangende kin en kraaienpootjes...

Mijn favoriete wattenschijfjes: voor en na gebruik
Maar het kan ook anders!
Toen ik enkele maanden geleden een beauty-workshop bijwoonde, kreeg ik een gouden tip. In plaats van in het wilde weg je gelaat te 'boenen', kan je jezelf ook een natuurlijke 'facelift' geven.
Je doet je favoriete reiniger op een watje of je neemt je favoriete reiniger klaar hebt. Vervolgens ga je niet schrobben alsof je leven ervan afhangt, maar je gaat er mee van onder naar boven: van je kin naar je voorhoofd, van je neus (rond je ogen) naar je voorhoofd.
Ook wanneer je je ogen aanpakt, geldt deze zelfde regel: reinigen in verticale richting, naar boven toe.


Hoe is dit nu een natuurlijke facelift?
Doordat je de huid steeds naar beneden wrijft, ga je deze stimuleren om te 'hangen'. Wanneer je dit jaren aan één stuk dag in dag uit doet, is het niet abnormaal dat je huid slapper wordt. Wanneer je de huid daarentegen elke dag naar boven toe stimuleert, zal deze minder snel 'hangen' en zal ze langer steviger zijn. Een kleine inspanning dus, maar binnen twintig jaar zal je jezelf erg dankbaar zijn!

Meer over demaquilleren -en het belang daarvan- vindt je op www.demakup.be

Ben jij één van de moedigen die zich elke avond haar gezicht reinigt?


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Ik vind het leuk wanneer je een reactie plaatst!
Liefs, Sofie