zaterdag 8 september 2012

Shoppen | Maastricht 020912

De eerste zondag van de maandag is het 'koopzondag' in Maastricht. Dat houdt in dat alle winkels in het centrum van de stad dan open zijn. Aangezien ik op zaterdag moet werken en anders dus nooit in Maastricht geraak, is dit een initiatief naar mijn hart! Vorige zondag trok ik dan ook samen met mijn vriend naar Maastricht, net over de Nederlandse grens. Ik was er voordien nog nooit geweest, maar had er wel al veel leuke dingen over gehoord. Zonovergoten terrassen, echte koopjes en natuurlijk een Sephora, dat was wat m'n mij had vertelt. Of mijn verwachtingen werden ingelost? Yeah baby!
Na een tweetal uur rijden kwamen we aan in Maastricht. Het was ondertussen al twaalf uur, dus maakten we tijd voor een snelle hap. Dit deden wij op het Vrijthof, een pleintje vlakbij het centrum. Zonovergoten terras? Check!

Axe Anarchy for her €4.49
Vol energie konden we de stad, en vooral de winkels, verkennen. Eerste stop: Kruidvat! Niets speciaals natuurlijk, aangezien we in België ook gewoon Kruidvat hebben. Toch zijn er vaak andere dingen te koop dan 'bij ons'. Ik keek even bij Catrice, Essence en co, maar was niet meteen onder de indruk. #beentheredonethat Wat ik wel zag, was de Axe Anarchy for her deo. Laat dat nu toevallig mijn favoriete deo zijn die ik nergens in België vind :)

Mango Hand Cleanse Gel €4
Next stop: The Body Shop. Die hebben we ook gewoon in België, maar ik was er al een tijdje niet meer geweest. Er was nochtans iets wat ik echt nodig had #goedexcuus Met een Mango Hand Cleance Gel in de hand -in de hele propere hand wel te verstaan- stapte ik terug buiten :) 

And now ladies and gentlemen, the thing you're all been waiting for -at least I was: Sephora! Als ik heel eerlijk ben, was een bezoekje aan Sephora zowat de hoofdreden van dit uitstapje naar Maastricht. Toen ik de bekende zwarte, stijlvolle letters dan ook niet meteen terugzag in het straatbeeld, sloeg ik een beetje in paniek. Ik had het adres nochtans opzocht en een stratenplan afgedrukt -daar zit de autist in mij waarschijnlijk wel voor iets tussen- maar ik zag NIETS! Na een zoektocht -van ongeveer één minuut- bleek dat Sephora een afdeling had in V&D (een luxe grootwarenhuis). 
Als alles goed gaat hoor je nu een soort engelenkoor. Als je het niet hoort, moet je het er maar gewoon bij fantaseren.
Al zwevende verkende ik de verschillende merken die in België (bijna) niet te verkrijgen zijn. Denk aan: Urban Decay, Too Faced, Benefit,... Vooral die eerste twee trokken mijn aandacht. Op mijn wishlist stonden namelijk twee echte must-haves, paradepaardjes zeg maar. Kan je het al raden? That's right: Naked2 van Urban Decay en het Natural Eye Palette van Too Faced. Daar stonden ze dan, te blinken en te stralen. Naked2 mooi uitgestald in het midden van de counter, naast Naked. Het Natural Eye palette stond eerder in een hoekje, maar dat wil niet zeggen dat hij daarom minder schitterde :) Ik had me voorgenomen er één te kiezen, al bleek dat niet zo eenvoudig als gedacht. Ik vergeleek de prijs, de kwaliteit, de bruikbaarheid, maar een keuze maken leek onmogelijk. Toen wees m'n vriend me op een poster met daarop volgende promotie: 'Tweede make-up product aan halve prijs.' Normaal moet je nu weer dat engelenkoor horen.
Ik hoefde dus helemaal niet te kiezen!

Urban Decay Naked 2 €45.80
Too Faced Natural Eye palette €39.80 €19.90


Voor zo'n €65euro waren deze twee mooie palettes van mij! Je begrijpt wel dat ik uitzinnig van vreugde was. Daarbij komt nog eens dat mijn vriend aan de kassa zei: "Ik zal wel betalen." #happydance I have the best boyfriend in the whole wide world!
Sephora? Check!


Vervolgens wipte ik even binnen bij Guess. Zuinig als ik ben keek ik ook tussen de spullen die aan het 'sales-rek' hingen. Vond ik daar toch wel een broek in mijn maat zeker? 
Echte koopjes? Check!

Hoewel ik bijna elke dag tussen de Only-kledij sta, ging ik ook nog eens bij Only binnen. Kwestie van zeker te zijn dat ik alles gezien heb hé ;) Maar goed ook, want deze grijze top, verkopen ze bij ZEB niet :D 

Vervolgens botsten we op een soort fashion show, georganiseerd door 'The Sting'. Ik had eerlijk gezegd nog nooit van het merk / de keten gehoord, maar ze verkopen er hippe kledij voor dames en heren. Het valt best te vergelijken met Zara, zowel de stijl van de kledij als de indeling van de winkel. Ik vond er dit modieuze riempje met luipaard-print. Ideaal voor bij de broek van Guess ;)

Golden Sneakers €89.99
Tenslotte kocht ik ook nog een paar schoenen bij Dolcis, maar die kwamen achter :) Ik wou een maatje 36, maar die waren niet meer voorradig. De verkoopster bestelde ze voor mij en eind deze week zouden ze thuis worden geleverd. Ondertussen zijn gearriveerd! #mehappy


En dat was het dan! Je snapt wel dat ik nu een no-buy moet inlassen en de rest van de maand niets meer kan/mag kopen :) Het is ook van zelf sprekend dat je de komende weken Naked 2 en het Natural Eye palette nog wel eens zal voorbij zien komen ;)

Ging jij al shoppen in Maastricht? Waar moet ik de volgende keer zeker naar toe?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Ik vind het leuk wanneer je een reactie plaatst!
Liefs, Sofie