maandag 10 september 2012

Bdellium Tools | Green Bambu 980 Powder Brush

Goede kwasten zijn voor een make-up look wat een schaar is voor een nieuw kapsel: onmisbaar! Tot nu toe redde ik me altijd met goedkope kwasten van Hema en Kruidvat, maar wanneer de haren daarvan in naar alle windrichtingen wijzen, weet je wel dat het tijd is voor iets anders. Uiteraard ging mijn voorkeur naar Sigma of MAC, maar dat vond ik dan weer net iets te duur -ik steek dat geld liever in een YSL Rouge Volupté lipstick ;). Gelukkig is er ook nog zoiets als een gulden middenweg. Dit keer het die gulden middenweg 'Bdellium Tools'. 
Bdellium Tools maakt kwasten van professionele kwaliteit aan een -redelijk- betaalbare prijs. Het zijn dan ook niet zomaar kwasten -neen neen!- het zijn 'eco-friendly' kwasten. Dit houdt in dat er bijvoorbeeld geen dierenharen worden gebruikt -cruelty free- maar wel natuurlijke materialen voor de handvaten -hiermee bedoel ik de steel van de kwast- worden gebruikt. Zo is er een Green Bambu lijn en een Yellow Bambu lijn. Wist je trouwens dat alle producten van Bdellium Tools met de hand worden gemaakt?
Ik besloot een poederkwast uit de Green Bambu lijn te bestellen en te testen of ze ook gebruiksvriendelijk waren.

Het eerste wat me opvalt aan deze poederkwast, is hoe zacht hij wel is. Serieus: het is alsof je met een baby-konijntje langs je huid wrijft -voor alle duidelijkheid: hiermee bedoel ik dat hij heel zacht is! Alleen daarom al gebruik ik deze kwast graag! De haren zijn dus zacht en flexibel, maar het is niet zo dat ze na enkele malen gebruikt te zijn uitvallen of scheef gaan staan.
De poederkwast is niet helemaal rond, maar eerder ovaal van vorm. Dit stoort me niet echt, aangezien dit me niet hindert bij het gebruik ervan. 

Ik gebruik de kwast voornamelijk om m'n gezicht mee af te poederen, maar je zou er ook gerust blush of zelfs bronzer mee kunnen aanbrengen. De '980' neemt makkelijk poeder op en geeft het op het gewenste moment weer af. Voor mensen die liever een stevige kwast gebruiken is de poederkwast minder geschikt, maar geen nood: Bdellium Tools heeft in deze lijn een ook een Kabuki Brush en een Stippling Brush!


De kwasten van Bdellium Tools zijn volgens mij ideaal wanneer je op zoek bent naar een betere kwast, maar niet meteen €50 wil kwijt zijn :) Je kan ze o.a. bestellen bij Boozyshop.

Welke kwasten gebruik jij het liefst?

Bdellium Tools  Green Bambu 980 Powder Brush €20.45

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Ik vind het leuk wanneer je een reactie plaatst!
Liefs, Sofie