zaterdag 11 augustus 2012

Personal | Forever Young


Je uiterlijk zegt vaak veel over je leeftijd. Hoe je je kleedt, welke make-up je draagt... Het kan je leeftijd prijsgeven, maar het kan ook het omgekeerde effect hebben. Door je ouder -of jonger- te kleden, kan je mensen aan het twijfelen brengen over je leeftijd. Het gekke is dat ik daar niet echt mee bezig ben, maar toch wordt ik vaak jonger geschat dan ik werkelijk ben. Uiteraard kan dit -op latere leeftijd- erg voordelig zijn, maar op dit moment vind ik het eerder vreemd.

Laat ik het even verduidelijken met enkele voorbeelden.
Hoewel ik nu een vaste job heb en mijn studie's achter me gelaten heb, was ik nog niet zo lang geleden op zoek naar een studentenjob. Tijdens deze zoektocht kreeg ik vaak te horen "Ja maar je moet wel achttien zijn hoor!" Hellow, ik ben tweeëntwintig! 
Ook wanneer ik een BH ga kopen en het advies van de verkoopster vraag, wordt het vrij gênant. Terwijl ik in het pashokje zit hoor ik haar het volgende tegen mijn moeder zeggen: "Wanneer ze op de leeftijd zijn voor dat eerste behaatje is het altijd wat zoeken hé."Say what?!
En dan heb ik het nog niet eens gehad over de verkoopster bij PlanetParfum die me onlangs een 'klantje' noemde. #ohnoshedidnt

Hoewel ik het eerder vervelend vind -dat had je wel begrepen- doe ik niet echt mijn best om er ouder uit te zien. Ik zal waarschijnlijk een iet wat jeugdige vibe over me hebben :) Ondertussen kan ik dit min of meer een plaats geven en vind ik het best wel grappig dat mensen me verkeerd inschatten. Wanneer ik m'n werkelijke leeftijd vertel, is het altijd zoiets van 'Suprise!'

Ben ik alleen met dit probleem of is dit eerder iets herkenbaar? Word jij wel eens jonger -of ouder- geschat dan je werkelijk bent? Hoe voel jij je daarbij? Vertel gerust jouw verhaal!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Ik vind het leuk wanneer je een reactie plaatst!
Liefs, Sofie