vrijdag 17 augustus 2012

How To | Happy FeetNu het eindelijk zomer is, is het meteen ook tijd om die schattig sandaaltjes nog eens van onder het stof te halen. Hetzelfde geldt voor je voeten en je tenen. Die zitten immers al maanden verstopt in muffe schoenen en fluffy sokken. Hoog tijd om ze weer kennis te laten maken met enkele straaltjes zonneschijn! Het is belangrijk dat je voeten goed voorbereid zijn, zodat ze niet schrikken van dit schitterende weer. Of omgekeerd! Enkele tips om je voeten te pamperen, na de klik!

Elke dag een ander paar schoenen!
Iedereen heeft wel dat ene favoriete paar schoenen. Dat ene paar dat je zit als gegoten en er ook nog eens amazing uitziet. Toch is het geen goed idee om elke dag hetzelfde paar schoenen te dragen. Het is goed voor je voeten om wat afwisseling te hebben. Probeer daarom zo vaak mogelijk te veranderen van schoenen.

Clean Feet = Happy Feet
Hoewel het haast voor zich spreekt dat je dagelijks je voeten moet wassen, is het niet onbelangrijk om er even bij stil te staan. Meestal was ik mijn voeten onder de douche, maar ik kan er ook van 'genieten' om 's avonds -voor ik naar bed ga- mijn voeten nog even extra te wassen. 

Zeg 'Neen!' tegen eelt
Of je nu wil of niet, eelt is onvermijdelijk. Eelt komt het meeste voor op de wreef van je voet of aan de hiel. Je krijgt het door het dragen van de verkeerde schoenen of van het rondwandelen op te ruwe oppervlakten.  Ga daarom regelmatig aan de slag met een voetvijl! Bij voorkeur in bad, wanneer de huid vochtig en soepel is.

Een strandwandeling a day, keeps the pedicure away
Af en toe een voetscrubje is natuurlijk ook geen slecht idee. De meest efficiƫnte en goedkope manier om het effect van een scrub te bekomen is een strandwandeling. Of hoe je op een aangename manier zachte voeten krijgt :)

Pamperen die handel!
Nu onze voetjes proper, zacht en eeltvrij zijn, kan het geen kwaad om ze ook eens extra in de watten te leggen. Denk maar aan een heerlijke footlotion of een verkwikkende voetenspray.
Lush - Fair Trade Foot Lotion
TheBodyShop - Peppermint Cooling Foot Spray
Zelf ben ik een enorme fan van de Cooling Foot Spray van TheBodyShop. Ik gebruik ze het liefst voor ik ga slapen -nadat ik mijn voetjes gewassen heb :)

Pretty Feet = Happy Feet
Na het verzorgen en verwennen van onze voeten, mogen we niet vergeten om onze voeten ook echt te laten stralen. Wat dacht je van een frivool roos nagellakje? voor op je teennagels, niet voor je voeten!Wat doe jij voor je voeten nu het zomer is?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Ik vind het leuk wanneer je een reactie plaatst!
Liefs, Sofie