woensdag 29 augustus 2012

How To | Galaxy Nails


Ik ben absoluut geen expert wanneer het op nail art aankomt. Dat is meteen ook de reden dat je dit soort artikelen weinig ziet voorbij komen op Muffins At Tiffany's. Vandaag is het dan toch nog eens zover! Al een hele tijd zit ik te kwijlen op afbeeldingen van 'Galaxy Nails'. Je weet wel: wanneer je nagels er uitzien als een melkwegstelsel :) Na het bekijken van enkele flimpjes op YouTube, bedacht ik me dat het misschien nog niet al te moeilijk was. Met een 'dat-kan-ik-ook' attitude ging ik dus aan de slag. Vandaag lees je hier stap voor stap hoe dat verliep.

Voor alle duidelijkheid: dit is hoe een melkwegstelsel / galaxy er uit ziet. Mijn 'geoefende oog' herkent zwart -ja echt!- paars, wit en a hint of blue. Even kijken hoe ik dat kan evenaren met nagellak...

L-R: Gosh 'Purple Heart' - Catrice 'Blues Brother Vol. II' - Catrice 'Sing: Hey, Dirty-Lilah!' - Catrice 'Snow Motion!' - Essence Nail Art Effect Topper 'Hello Holo'
Bon, dankzij een technisch probleem -ik kreeg het potje niet open- is er dus geen zwarte nagellak... #goedbezig

Verder heb je ook het volgende nodig:


  • sponsjes -ik gebruikte een verknipt afswassponsje
  • een pincet
  • een dotting tool / bobby pin

1. The Basics
Geen maniucre of nail art zonder een goede basis!

  • Vijl je nagels met een glasvijl.
  • Wrijf de nagelriemen in met crème en duw ze voorzichtig terug.
  • Ontvet de nagels met nagellakremover en een wattenschijfje.
  • Breng je favoriete basecoat aan. - Ik ging voor de Natural Base Coat van OPI


2. The Darkness
Ik zou deze stap 'Back to Black' willen noemen, maar aangezien er geen zwart aan te pas komt is dat nogal absurd.

Neem een 'donkere' nagellak en breng deze aan als basis voor de nail art. Ik koos voor 'Purple Heart' van Gosh. Het duochrome effect leek me wel leuk voor het galaxy-effect.

3. The Blues

Neem een sponsje tussen de pincet en breng daarop donker blauwe nagellak aan. Deze dep je vervolgens op de zwarte donkere basis. Ik koos ervoor op dit diagonaal te doen, maar uiteraard kan je hiermee experimenteren en doen wat je zelf het leukst vind.

4. MilkyWay

Geen 'Galaxy Nails' zonder een melkweg. Gebruik daarom een ander sponsje -of de propere zijde van het eerste sponsje- breng daarop een wit-achtige lak aan en deb deze op je nagels. Ik gebruikte 'Sing: Hey, Dirty-Lilah!' omdat deze niet helemaal wit is, maar eerder vuil lila -ik kan echt geen andere omschrijving bedenken oké! Ik koos er opnieuw voor om diagonaal te werken.

5. Light at the end of the tunnel 

Het melkwegstelsel bevat ook grote sterren, meteoren, dwergplaneten,... and stuff - ik heb absoluut geen idee waar ik het over heb- die zomaar rondzweven. Om de illusie van deze UFO's -laat ik het zo noemen- te creëren zette ik enkele eenvoudige witte stippen. Hiervoor kan je een dotting tool of de uiteinden van een bobby pin gebruiken.

6. Stars will guide you

Om ook echt het glitterende effect van de sterren te bekomen, kan je een glitterlakje aanbrengen. Ik depte dit met een sponsje, maar ik moet zeggen ik bij deze stap wel flink de mist in ging. Het lijkt wel alsof er een eenhoorn overgaf op m'n vingers...

7. The end
Afwerken doe je met je favoriete topcoat, et voila!

Let op: zorg ervoor dat je nagels telkens droog zijn alvorens je aan de volgende stap begint!
Wees niet bang om je nagels / vingers vuil te maken met het sponsje. Vuile randjes kan je achteraf weghalen met een wattenstaafje en nagellak remover.

Goed, ik zeg niet dat dit perfect is -oh echt?-, maar ik vond het in elk geval leuk om te doen :)

Kan ik jou binnenkort ook betrappen met 'Galaxy Nails' of heb je zoiets van 'loop naar de maan met je Galaxy Nails!'?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Ik vind het leuk wanneer je een reactie plaatst!
Liefs, Sofie