woensdag 18 juli 2012

Kneipp | Patchouli !


Tijd voor een patchoulipauze! Kneipp brengt je geurig in balans met de nieuwe verzorgingslijn Patchouli en of we daar blij mee zijn? Sure we are! De geur van deze producten is hemels, alleen al daarom verdienen ze eigen blogpost! Niet alleen geurt de etherische olie uit patchouli uniek, de olie heeft ook een bijzondere natuurlijke werking op je huid én je humeur.

De natuurlijk verzorgende oliën maken je huid zacht en soepel. Ook heerlijk voor een gevoelige huid. Zoals altijd bevatten Kneipp-producten geen conserveringsmiddelen (parabenen) en zijn ze vrij van minerale oliën. Wat de nieuwe lijn nog aantrekkelijk maakt om een momentje rust in te bouwen. 

Vijf weetjes over patchouli


1. De patchouliplant heeft geurige donzige bladeren en witte bloemen met een paarse waas. Deze plant heeft zijn oorsprong in Azië, maar wordt vandaag ook geteeld in Paraguay, China en Japan voor zijn etherische olie.2. Patchouli wordt vaak geassocieerd met de hippiecultuur. Dat komt omdat de hippies, in de ‘flower power’-periode veel patchouliparfum uit India gebruikten. #peace

3. Patchouliolie heeft de ongewone eigenschap om in geur te verbeteren naarmate hij ouder wordt. Etherische patchouliolie heeft een zachte, warme, zoete en kruidige geur. 

4. Bij de Franse adel vloeide de patchoulioli rijkelijk. In de 19e eeuw was patchouli als afrodisia-cum al gekend in Europa. 

5. ’s Avonds brengt de warme patchouligeur je in een rustige, diepe slaap. Patchouliolie zou ook helpen tegen depressieve gevoelens.Ik hou niet zo van in bad gaan -ik ben meer een 'douchemens'- maar voor deze olie maak ik graag een uitzondering! Het maakt in bad gaan niet alleen erg aangenaam, het maakt je huid ook nog eens superzacht! #babyhuidje Bovendien ruikt het ook nog eens hemels!

Deze douchecrème was het eerste waaraan ik rook toen ik de lijn zag. Vervolgens liet ik ze ook een hele dag op m'n bureau staan om er af toe aan te ruiken - yes I'm crazy! Tenslotte ging ik er ook mee onder de douche. Vriendlief vind de geur ook heerlijk. Hij vraagt welke parfum ik draag wanneer ik van onder de douche kom: 'Is dat die ene goeie?' #thingsmensay 'Neen schat, da's die nieuwe douchecrème!'

Iedereen houd van een massage, right? En iedereen vind het steeds een beetje jammer wanneer de massage gedaan is. Wanneer daarvoor dan ook nog eens de massageolie met patchouli wordt gebruikt, is het dubbel zo jammer dat de massage afgelopen is :( Gelukkig ruik je nu wel amazing en kan je er stiekem nog even van genieten! 

Kneip Patchouli verzorgingslijn ligt vanaf volgende week in de winkels.

Douche (200 ml) - €4,99
Massageolie (100 ml) - €7,99
Badolie (100 ml) - €8,99


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Ik vind het leuk wanneer je een reactie plaatst!
Liefs, Sofie