maandag 4 juni 2012

Random | Thermae Boetfort


bron foto: klik!
Vorig jaar ging ik samen met met mijn moeder naar Thermae Grimbergen voor moederdag. Dit beviel ons zo goed, dat we besloten dit jaar Thermae Boetfort in Melsbroek uit te proberen. Het concept is hetzelfde: heerlijk genieten van sauna's, massages en andere verwennerijen, al dan niet in je blote kont. Hoewel ik vorige keer zonder schroom mijn bikini achterwege liet, hield ik die nu  braafjes aan. Het naaktgedeelte - Moenia- liet ik dus achterwege, maar daardoor kon ik het badpakgedeelte - Curia - op mijn duizende gemakken uittesten.

Zoals altijd begin ik met het begin: de verpakking! Thermae Boetfort is immer gehuisvest in een klein kasteeltje net buiten de drukte van de autosnelweg. Dat maakt het niet alleen aangenaam om te vertoeven, maar ook nog eens makkelijk bereikbaar. 
Aan het onthaal krijg je informatie over de geplande behandelingen, de regels en de verschillende mogelijkheden in Moenia en Curia. Net zoals in het filiaal in Grimbergen zijn slippers, een handdoek en een badjes verplicht. 

bron foto: klik!
Het Curia gedeelte bevat drie sauna's: 

  • De Lichttherapiesauna: erg donker, erg warm, erg leuk!
  • De Muzieksauna: aangename temperatuur, veel licht en relaxerende muziek - mijn favoriet!
  • De Infraroodsauna: sloeg ik over wegens te klein / claustrofobisch.
In alle sauna's is het gebruik van een handdoek verplicht. 
Daarnaast vind je er ook nog een stoombad, een voetbad, twee bubbelbaden (buiten), een zwembad (buiten), een relaxatieruimte en een relaxatiebad met kleurentherapie.
Dat laatste is zonder meer mijn favoriete plaats in het hele Curia gedeelte! Het relaxtiebad bevindt zich in wat vroeger de kelder van het kasteel was. Dit zie je wel nog terug in de architectuur van de ruimte, maar door de ingemetselde relaxtiezetel is daar weinig van te merken. Het water is er ook niet koud of heet, maar net goed. Onder water zijn er verschillende lampen die langzaam van kleur veranderen en je hoort er ... niets... Zalig!
bron foto: klik!
Nadat we van al deze heerlijke faciliteiten gebruik maakten, genoten we ook nog van een behandeling. We hadden namelijk een gelaats-, hals- en décolletéverzorging van vijfitg minuten geboekt. Dit hield in dat we genoten van een reiniging, een peeling, een massage en een maskertje. Ik denk dat ik tijdens de periode dat het maskertje moest intrekken zelfs even ingedommeld ben. Tenslotte krijgen we ook nog een dagcrème 'aangesmeerd'. Heerlijk!

Tussendoor kan je ook een drankje bestellen of een maaltijd nuttigen in het restaurant. Dankzij een elektronisch armbandje kan je al deze consumpties bij het verlaten van Thermae Boetfort in één keer afrekenen. 

We hadden ook het geluk dit alles te doen op een stralende dag, waardoor we tussendoor konden 'uitrusten' op het zonneterras. Amazing!

Thermae biedt een aantal arrangementen die de verschillende verzorgingen, behandelingen en massages combineren. 

Meer info kan je terug vinden op http://www.thermae-boetfort.be .

Ben jij te vinden voor dit soort van relaxeren?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Ik vind het leuk wanneer je een reactie plaatst!
Liefs, Sofie