dinsdag 26 juni 2012

Kevin Murphy | Pink Color Bug


Toen ik in deze shoplog toonde dat ik een Color Bug van Kevin Murphy had gekocht, was het wel duidelijk dat jullie hier erg benieuwd naar waren. Ook na deze inspirational post was de vraag naar de Color Bug erg groot. Ik laat jullie niet langer op je honger zitten: vandaag kan je -eindelijk- de review van de roze Color Bug lezen! Ik kan je alvast vertellen dat ik het concept ervan fantastisch vind!

Het concept van de Color Bug is simpel: je kan een funky kleur aanbrengen in je haar, zonder dat je je haar echt verft of beschadigt. Het is een soort 'oogschaduw' maar dan voor je haar. Je kan het er ook gewoon weer uitwassen wanneer je het beu bent.

De Color Bug zit in een kartonnen omhulsel. Hierop staat duidelijk vermeld wat je moet doen:

  1. Doe een handdoek om je schouders.  Op deze manier komt er geen kleur op je kledij te zitten.
  2. Wrijf de Color Bug in je haren.
  3. Masseer het product verder in de haren.
  4. 'Wow the room' (Dat is letterlijk wat er bij stap vier op het kaartje staat.)

Leuk idee toch? Helaas is het in praktijk net iets anders...


De verpakking is klein, handig en leuk om naar te kijken. In het poeder staat de 'K' van Kevin Murphy. Helaas verdwijnt deze als sneeuw voor de zon wanneer je hem gebruikt. Maar bon, da's uiteraard niet het belangrijkste :)

Ik volgde elke stap die de handleiding aangaf, maar kwam toch nog voor enkele onvoorziene obstakels te staan. 
Obstakel nummer één: roze handen! Serieus, van het moment dat ik de Color Bug in m'n haar wrijf, heb ik roze handen. Handschoentjes zijn dus een must!
Obstakel nummer twee: pigmentatie. Begrijp me niet verkeerd, de kleur is mooi en intens, maar er komt erg weinig product af, waardoor je meerdere malen over hetzelfde stukje haar moet wrijven... Waardoor er opnieuw meer product op je handen en handdoek/kledij komt te zitten.

Zoals ik al zei: leuk idee, maar toch niet helemaal wat ik er van verwachtte. En dan heb ik het resultaat nog niet getoond...

Persoonlijk vind ik dat mijn haar eruit ziet alsof het een zware carnavalsnacht heeft overleefd. Je weet wel: alsof je er met zo'n kleur-spuitbuis hebt in gespoten en daardoor je haarpunten extra droog zijn. Eerder deze week vertelde ik nog dat mijn haar terug in goede conditie was, maar dankzij de Color Bug zie je daar niets meer van. Ik had meer echt 'pink roze' verwacht, in plaats van dit flauwe, fletse kleurtje. Daarbij komt ook nog eens dat de rest van mijn kledij die dag dezelfde kleur kreeg toegekend. Dit was absoluut niet de bedoeling -duh! Gelukkig kon ik het product makkelijk uit mijn haar en kledij wassen. Thank God!

Het is waarschijnlijk wel duidelijk dat ik niet helemaal tevreden ben over dit product. Het is niet gebruiksvriendelijk, geeft geen mooi resultaat en is een gevaar voor je kledij. Bovendien is het ook niet helemaal budget vriendelijk, al ben ik bereid dat even door de vingers te zien. 

Mocht je het toch zelf willen testen, dan kan je alvast meegeven dat de Color Bugs van Kevin Murphy o.a. te koop zijn bij de MissLipgloss Shop. Wie niet van roos houdt kan kiezen voor een oranje Color Bug of een paarse Color Bug.
Good luck with that!

Kevin Murphy Pink Color Bug €19.95


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Ik vind het leuk wanneer je een reactie plaatst!
Liefs, Sofie