zondag 10 juni 2012

Essence | Studio Nails Better Than Gel Nails French Nail Tip Remover

Essence, Studio Nails Better Than Gel Nails French Nail Tip Remover. Een hele mond vol, terwijl het eigenlijk gewoon om een soort nagellakremover gaat :) Het product op zich is wel bedoeld voor het verwijderen valse nagels, maar bij een nadere inspectie van het Muffins At Tiffanys team -that's just me- werd al snel ontdekt dat het product net zo goed kan worden gebruikt om nagellak te verwijderen. Maar of ik er ook voor te vinden ben...
Essence over de 'French Nail Tip Remover':
Het verwijderen van de better than gel nails is ook supergemakkelijk en snel: met de speciale french nail tip remover. doop je vinger in de remover en draai hem gedurende 30 seconden rond.
In 30 seconden zou de 'french nail tip' dus verwijdert moeten zijn... Of dat zo is, weet ik niet, maar mijn nagellak bleef er in elk geval langer aan! Later meer daarover.

De verpakking bestaat uit klein wit potje dat bij aankoop wordt afgesloten door een folie. Dergelijke producten 'vervliegen' nogal snel, dus het zou zonden zijn moest je een leeg potje aantreffen wanneer je na het shoppen thuis komt.

Eens je de folie verwijdert zie je plastiek haartjes die een soort hard borsteltje vormen met daartussen de 'french nail tip remover' a.k.a nagellakremover.

Het concept hiervan vind ik wel goed gevonden, al moet ik toe geven dat ik -en jullie allemaal waarschijnlijk- onmiddellijk denken aan de nagellakremover van Sephora. Deze ziet er ongeveer hetzelfde uit, maar dan met een soort spons vanbinnen.

Wat onmiddellijk opvalt bij het openen van het potje, is de geur. Ik denk dat het de bedoeling was om een fruitige geur te creĆ«ren, maar dit is niet helemaal gelukt. Het product mag dan wel niet naar nagellakremover ruiken, het ruikt naar chemisch fruit. Een beetje een rare omschrijving, maar dat komt volgens mij het dichtst in de buurt. De geur is ook heel hevig... not good!

De 'french tips' zouden er in dertig seconden mee moeten verwijdert zijn, maar mijn nagellak dus niet. Ik denk dat ik mijn nagellak sneller verwijder met (andere) nagellakremover en een wattenschijfje...
Wat ik er wil bij zeggen, is dat de 'French Nail Tip Remover' wel goed werkt bij het verwijderen van glitters, iets wat over het algemeen wel een klusje is.

Wanneer mijn nagellak uiteindelijk -100 jaar later- verdwenen is, zijn mijn nagels nog niet helemaal schoon. Er blijft namelijk een witte waas achter... volgens mij komt dit, doordat het mijn nagels helemaal uitgedroogd heeft.

Dank u Kruidvat
Wanneer we naar de ingrediƫntenlijst kijken, zien we - voor zover we iets kunnen zien dankzij de gigantische Kruidvatstickers - dat er acceton in de 'French Nail Tip Remover' zit. Laat dat nu de vijand van elke nagel zijn. Dit verklaard meteen de witte waas en de droge nagels. Hands of Hope to the rescue!

Ik denk dat ik dit vreemde goedje maar weggiet en vervang door iets wat nagel-vriendelijk is...

Essence Studio Nails Better Than Gel Nails French Nail Tip Remover - €2.49

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Ik vind het leuk wanneer je een reactie plaatst!
Liefs, Sofie