vrijdag 25 mei 2012

Random | Snog Marry Avoid?

Woensdagavond zapte ik nog wat rond voor ik zou gaan slapen tot ik plots op bovenstaand beeld stootte. Aanvankelijk dacht ik dat het ging om een tv-programma over drag queens. Groot was mijn verbazing toen bleek dat dit wel degelijk een vrouw was... 'Snog Marry Avoid?' is een Britse tv-show -BBC of course- die de stijl van ...euh... 'excentrieke' vrouwen onder de loep neemt en hen restylet tot classy dames. Voor de metamorfose plaats vindt, vraagt men aan de man in de straat of men de vrouw zou zoenen -snog- met haar zo trouwen -marry- of haar negeren -avoid. Daarna worden de tien lagen make-up weggescrubd, de liters zelfbruiner weggespoeld en de kilo's extensions verwijderd. 'Snog Marry Avoid?' noemt zichzelf de eerste en enige show die je een 'make-under' geeft. Interessant programma...
Toen ik deze 'uitbundig' dames zag, kon ik echt niet begrijpen wat hen bezielde. 'Maar... haar haar... haar ogen... wat wimpers?' Volzinnen vormen was onmogelijk, ik was te verbijsterd. Deze vrouwen -die vaak openlijk toegeven dat ze hun look inspireren op Barbie- dragen niet alleen te veel make-up, zelfbruiner en tonnen extensions, ze dragen ook nog eens te weinig kledij. De outfit van één van hen bestond uit enkele laagjes duct tape die ze rond haar buste had geplakt. Plakken, dat deden ze ook met hun extensions. Geen clip-ins dus, maar pure lijm, dag in dag uit. Het wordt nog gekker: één dame zei dat ze nog liever haar huis afstond in plaats van haar zelfbruiner. Seriously?!

Vervolgens werden deze vrouwen dus voorgesteld aan een publiek die de keuze hadden uit 'snog' 'marry' 'avoid'. In de meeste gevallen zei honderd percent van de mannen dat ze de vrouw zouden vermijden. Vervolgens werden de 'babes' hiermee geconfronteerd. Niemand van hen had dit verwacht. Blijkbaar waren ze er rotsvast van overtuigd dat ze er echt mooi en sexy uitzagen. Na deze confrontatie werd hen gevraag hun make-up -en alle andere valse onderdelen- te verwijderen. Het verschil was niet groot, maar immens. En dan heb ik het niet alleen over de totaal andere huidskleur die plots zichtbaar werd! 
Daarna kregen de vrouwen een make-over / make-under. Ze zagen er nog steeds sexy uit, maar ook stijlvol en jonger. Vervolgens werd opnieuw dezelfde vraag gesteld aan de man in de straat. Door hun 'wulpse' uiterlijk schatten veel mensen hun voordien ook ouder, terwijl ze nu weer naar hun eigen leeftijd geschat werden. Telkens zou ongeveer zeventig percent van de mannen hen kussen en de overige dertig percent zou zelfs met hen trouwen. 
Enkele maanden later ontmoeten we de vrouwen opnieuw om te zien of ze hun nieuwe elegante stijl behielden. De meesten waren niet helemaal hervallen, maar hadden toch eerder een eigen twist aan het 'stijlvol' gegeven.

Ter illustratie...

Zelf was ik vooral geïntrigeerd door hoe de dames zichzelf opmaakten aan het begin. Er zijn haast geen woorden voor! Hoe gek kan iemand zijn?

Dit doet mij ook denken aan Valeria Lukyanova. Deze dame uit Oekraïne liet zich zodanig ombouwen dat ze er uit ziet als een real life Barbie.
edit: blijkbaar wil Mevrouw Lukyanova niet op Barbie lijken, maar op het Anime personage. (met dank aan  Nena voor deze informatie) Ik vind het nog steeds een beetje vreemd...
Meet Barbie! Geen Photoshop, maar plastische chirurgie!
Wat vind jij van deze 'natural beauties': snog marry avoid?


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Ik vind het leuk wanneer je een reactie plaatst!
Liefs, Sofie