dinsdag 15 mei 2012

New Phone | Samsung Galaxy Gio


Yes yes, ik heb eindelijk nieuwe telefoon! Niet dat mijn oude gsm stuk was, maar ik was gewoon toe aan iets nieuws. Tot voor kort belde en smste ik met de Samsung Corby -en nog iets. De kwaliteit ervan was fantastisch: de batterij hield het zonder problemen zeker een week uit, je mocht hem zoveel laten vallen als je wou maar hij was onverwoestbaar. Dit was mijn eerste toestel met touchscreen, maar toch vond ik hem erg gebruiksvriendelijk. Kortom: alles wat je van een gsm kan verwachten. Ik had 'de corby' dan ook al meer dan twee jaar - dat moet een persoonlijk record zijn. Maar... ik wilde meer! Ik wilde een smartphone, zodat ik meer en beter gebruik kon maken van social media, internet en wifi. Na een klein marktonderzoek, kwam ik bij de Samsung Galaxy Gio terecht.

Geen paniek, ik ga je niet vervelen met allerlei saaie details en cijfers -waar ik overigens zelf bijna geen verstand van heb- maar ik wil toch kwijt waarom ik zo blij ben met mijn nieuwe aanwinst.

Ten eerste heeft 'de Gio' (wat trouwens Italiaans is voor 'juweel') Android! Android is een soort besturingssysteem voor smartphones. Je kan het vergelijken met Windows voor computers. Dat mijn nieuwe telefoon Android had, was een absolute vereiste. Via de GooglePlay store (of via andere kanalen?) kan je zo verschillende interessante 'apps' downloaden. Over die apps hebben we het later nog ;)

Vervolgens kan ik ook gebruik maken van internet en wi-fi. Bij 'de corby' kon ik ook op internet, maar de browser werkte -naar mijn gevoel- niet helemaal zoals het hoorde. Het ging vooral erg traag en de meeste websites werden weergeven zoals je ze via een computer bezoekt en niet in de mobiele versie. Deze problemen zijn met 'de Gio' helemaal van de baan! 
Ik gebruik mijn telefoon nu ook om e-mails van mijn gmail account te lezen. Je kan je account instellen en zo wordt ook je agenda, je adresboek,... gesynchroniseerd. Ik voel me net een echte zakenvrouw nu, haha :D

Mijn nieuwe toestel heeft niet alleen vele mogelijkheden, maar het ziet er ook nog eens classy and pretty uit. Hij is niet te groot of te zwaar maar past perfect in mijn hand -ik heb het nog steeds over de smartphone hoor dames! Ik koos voor de witte uitgave. 'De Gio' is eveneens verkrijgbaar in zwart, een 'think pink' versie en een 'flower' versie.

Hoewel dit een heel ander soort toestel is dan 'de corby', vind ik 'de Gio' ook erg gebruiksvriendelijk. In het begin is het wel wat zoeken, maar dat komt doordat ik zo iemand ben die nooit de handleiding leest :)

Ik had het daarnet al over de apps, de applicaties die je kan downloaden waardoor je smartphone nog veelzijdiger wordt. Ik moet bekennen dat ik niet op de hoogte ben van deze dingen, dus dat ben ik nog helemaal aan het verkennen. Ik slaagde er ondertussen wel al in volgende apps te downloaden:

Instagram
Deze zag je toch al aankomen zeker? Instagram is een app waarmee je foto's kan bewerken en delen. Aan het eind van de maand zal ik waarschijnlijk een soort 'instagram dairy' plaatsen, met foto's die ik doorheen de maand nam. Wie ondertussen al nieuwsgierig is, kan me ook volgen! 
Username: muffinsofie

Pixlr-o-matic
Pixlr-o-matic is eveneens een 'foto-app'. Eigenlijk is het in vele opzichten vergelijkbaar met Instagram, maar dan met iets meer mogelijkheden. Het grote verschil is dat je je foto's niet hoeft de publiceren en dus ook geen verbinding met wi-fi of internet moet hebben. Je kan je foto bewerken en dan opslaan, it's that easy!

Angry Birds Space
Met abstract uitziende vogels naar groene varkens gooien, natuurlijk wil ik dat doen met 'mijn Gio'! En dan nog in de ruimte! Dit immer populaire spel kon niet ontbreken!

En ... dat is het zo'n beetje! Ik heb geen idee welke apps ik verder nog zou kunnen gebruiken! Twitter en Facebook downloadde ik uiteraard ook al, maar daar stopt het. Vandaar mijn volgende vraag: welke apps moet ik zeker nog  downloaden? Wat is volgens jou cruciaal, onmisbaar? Bij voorkeur gratis, net zoals alle apps die ik al downloadde :) En nu we toch bezig zijn: met welke (slimme) telefoon bel jij?


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Ik vind het leuk wanneer je een reactie plaatst!
Liefs, Sofie