woensdag 25 april 2012

OmbreHair | I did it!


Vorige week had ik het al over ombre hair in deze post. Ik twijfelde toen of ik het ook zou laten doen -of zelf doen- maar ondertussen is de knoop doorgehakt. I did it ladies and gentleman! Eigenlijk deed ik het niet, maar mijn kapper :) Het zelf doen vond ik net iets te riskant, maar ook bij de kapper was het nog een heel avontuur. Het slechte nieuws was: mijn kapster had nog nooit van ombre hair gehoord. Het goede nieuws: zij houdt van een uitdaging en ik vertrouw haar.
Toen ik mijn kapster vertelde wat ik wou -en haar de nodige voorbeelden toonde- wist ze niet meteen hoe ze er aan moest beginnen. Nadat we samen enkele mogelijke technieken besproken hadden, was ik er gerust in en ging ze aan de slag. 

Dit is hoe ik er uit zag een dag voor ik naar de kapper ging...

... en dit is hoe ik weer buiten kwam!

Mijn kapsel bestond al uit verschillende lagen. Bij de bovenste lagen werd enkel de kleur wat opgefrist. De onderste lagen -waarin het ombre-effect moest ontstaan- kregen een balleage die werd aangebracht met een kam. Op deze manier zou het effect geleidelijk ontstaan.  Deze subtiele overgang vond ik zelf heel belangrijk. Indien de kleurovergang te strak is, gaat het hele concept van ombre hair namelijk verloren.

Een ander aspect dat met liet twijfelen, was de schade die deze coupe meebrengt voor je haar. Mijn haarpunten waren al niet heel gezond en met zo'n balleage zou het er natuurlijk niet op vooruit gaan! Ik had me al op het ergste voorbereid, maar uiteindelijk viel het nog mee.
Mijn punten zijn inderdaad wel heel droog, maar bij de doemscenario's in mijn hoofd zag het er nog een stuk erger uit :D

Aan deze hairdo hing wel een flink prijskaartje, ééntje van €77 ! Het was lang geleden dat ik -eigenlijk was het la mama- zoveel bij de kapper betaalde, maar aangezien ik niet van plan ben dit elke maand te toen kon het er wel af :)

Afgezien van het feit dat mijn haarpunten nu nog iets droger zijn, ben ik heel blij dat ik de stap gezet heb. Het brengt me ook helemaal in vakantiestemming - al moet ik daarvoor nog even wachten :(

Wat vinden jullie van mijn nieuwe ombre hair?


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Ik vind het leuk wanneer je een reactie plaatst!
Liefs, Sofie