zondag 15 april 2012

MOVIE | The Woman In Black


Het is niet mijn gewoonte om over films te schrijven, maar dit keer was ik zo onder de indruk dat ik er wel moest over schrijven. Afgelopen week ging ik namelijk naar 'The Woman In Black' kijken. Ik had eerlijk gezegd nog niet veel -niets eigenlijk- over de film gehoord en zag het eerder per ongeluk. De website van cinenews plaatste de film bij het horrorgenre. Ik hou wel van horror, maar niet wanneer er echt mensen gefolterd worden ofzo. Dat was hier niet het geval. Toch waren er verschillende momenten in de film waarbij ik liever niet keek. Niet omdat het er 'vuil' uitzag, maar gewoon omdat het te spannend was. Ik heb dan ook de hele tijd met een sjaal voor m'n gezicht gezeten, waardoor ik maar één derde van het doek zag :D Verry spannend dus!

Van het verhaal moet deze film het niet hebben. Harry... euh Arthur (gespeeld door Daniel Radcliffe) zijn vrouw overleed in het kraambed, waardoor hij zijn zoontje samen met een nanny opvoedt. Arthur moet voor het werk naar een afgelegen dorp waar hij een griezelig huis bezoekt. Daar ziet hij een dame in het zwart -hoe kan het ook anders met zo'n titel. Dat blijkt de geest te zijn van de vorige eigenares. Zij pleegde zelfmoord nadat haar zoontje verdronk in het moeras. Telkens iemand de vrouw ziet, sterft er een kind in het dorp. Arthur probeert tegen deze geest te vechten, maar... Neen ik ga het einde niet verklappen!
Wat deze film spannend maakt... ben jij zelf! Op bepaalde ogenblikken is er helemaal niets spectaculairs te zien. Je ziet bijvoorbeeld een schommelstoel en hoort muziek, maar ik kan je verzekeren dat de hele zaal onderuitgezakt zat! Het is maar zo creepy als jij het maakt :)
 Uiteraard zijn er ook van die scene's waarbij er plots een zwart vrouw over het scherm schiet, dat is altijd schrikken!
Als kijker weet je ook vaak meer dan de personages, waardoor jij het gevaar ziet aankomen... en zij niet ;)
Na afloop van deze film zei ik: "Hij was zo goed, maar ik wil hem nooit meer zien." En dat meende ik ook! De manier waarop alles in beeld werd gebracht was subliem, maar op sommige momenten was het net iets te veel voor mij #watje
Nu ik van de eerste schrik bekomen ben, wil ik hem uiteraard nog eens zien.

Oh deze film is trouwens ook 'kinderen toegelaten'... Al weet ik niet of het zo'n goed idee is om met een kind naar een film te gaan waarin een oude vrouw kinderen de dood in lokt...

Nog enkele films die ik onlangs zag...

The Hunger Games

Ik had de boeken nog nooit gelezen -ik wist niet eens dat er boeken waren- dus ik wist ook niet goed wat ik kon verwachten. Het verhaal opzich was opnieuw niet echt 'wauw', maar dankzij enkele spannend achtervolgingen en ontroerende momenten, vond ik het best een amusante film! Zeker een aanrader!


Titanic 3D


Toen Titanic voor het eerst uitkwam gingen mijn ouders alleen en moest ik bij mijn oma gaan slapen. Zo heb je er meteen een idee van hoe lang dit geleden is :) Uiteraard heb ik de film ondertussen al een enkele malen gezien. Doordat ik benieuwd was naar de nieuwe effecten, ging ik hem nu ook in de bioscoop zien.
Hoewel de film gepromoot wordt onder het label '3D', klopt dit niet helemaal. Een 3D film wordt met 3D camera's gefilmd en dat was hier niet het geval. Het is wel zo dat de film nu bewerkt is en in reliëf te zien is. Helaas heeft dit niet meteen een meewaarde... Toch heeft dit één groot voordeel: je kan gerust snotteren en een traantje laten: die big-ass brillen zorgen ervoor dat niemand het ziet!


Wat zijn jouw must see movies van dit moment?


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Ik vind het leuk wanneer je een reactie plaatst!
Liefs, Sofie